Consiliul Județean Constanța, Cultură

Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” vă invită la un Spectacol Extraordinar de Folclor!

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie, Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” vă invită joi, 20 iulie 2023, cu începere de la ora 19:00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin’’, la un SPECTACOL EXTRAORDINAR DE FOLCLOR! Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, iar accesul publicului este gratuit.

Alături de orchestră și de grupul de dansatori, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, vor evolua îndrăgiți interpreți de muzică populară atât consacrați, cât și din tânăra generație de speranțe, în cadrul unui spectacol de folclor autentic românesc, care va aduce în prim-plan frumusețea cântecului, dansului și a portului popular tradițional. Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” a pregătit pentru publicul iubitor de folclor autentic o împletire armonioasă de suite instrumentale și coregrafice și recitaluri ale unor artiști valoroși.

Astfel, invitații evenimentului sunt: Maria Ghinea – apreciată cântăreață de muzică populară, Marilena Bordianu – cursantă talentată de la Clasa de Canto – Muzică Populară a Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ și Elena Plătică – îndrăgita solistă a Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”. Orchestra este condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan.

Entitate folclorică reprezentativă pentru zona Dobrogei, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” este, fără tăgadă, un nume important în peisajul folcloristic românesc, demn urmaș al unor nume ilustre precum Dan Moisescu, Gheorghe Parnica, Elena Roizen și alții. Sub egida Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” are ca misiune promovarea și valorificarea tradițiilor dobrogene şi naţionale, redevenind, în ultimii ani, un adevărat ambasador al culturii autohtone.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*