Cultură

7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

Primaria si Consiliul local al comunei Tuzla, impreuna cu administratorul si echipa Centrului pentru Tineret Ion Creanga va invita, incepand cu data de 3 septembrie 2017 la Zilele Comunei Tuzla.
In cadrul sarbatorii Zilele Comunei vor avea loc un sir de evenimente care se vor desfasura pe parcursul a sapte zile. In data de 3 septembrie, la ora 18:00 va avea loc deschiderea celor sapte zile de sarbatoare in cinstea comunei Tuzla. Pe data de 4 septembrie, Centrul pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla va gazdui un vernisaj de picturi, prezentari si lansari de carte.
In perioada 5-7 septembrie va avea loc festivalul National al Limbii Romane „Alexei Mateevici”. Ziua dedicata poeziei va fi 5 septembrie, ziua de 6 septembrie prozei, iar 7 septembrie va fi dedicata teatrului. Fiecare dintre aceste zile va fi impartita in: parte culturala si parte artistica.
In ultima zi de festival, va fi prezentata in cadrul salii de teatru a Centrului pentru Tineret din comuna Tuzla, o productie teatrala in premiera nationala, intitulata „Ultimul Far”, scrisa de prozatorul si dramaturgul Daniel Dinca.
La acest festival vor fi invitati scriitori din toata tara si membrii ai Asociatiei Culturale Directia 9, al carei initiator si presedinte este poetul Adrian Suciu.
Pe data de 9 septembrie, membrii si partenerii Asociatiei Stratonis vor incheia aceasta saptamana plina de evenimente cu un spectacol de muzica din repertoriul propriu sau cel national.
Programul „Scoala de vara” la final
Administratorul Centrului pentru Tineret Ion Creanga, presedintele si fondatorul Asociatiei Stratonis, Maria Iris Pascal, a declarat pentru publicatia „Graiul Dobrogei” ca programul scoala de vara desfasurat in cadrul Centrului pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla a luat sfarsit.
„Programul s-a desfasurat pe o perioada o luna si jumatate si s-a incheiat in data de 15 august. Urmeaza sa derulam cursurile pe specialitati: teatru, canto, instrumente (chitara, tobe, pian), dans sportiv, etc. la care vor participa copiii ce s-au evidentiat la cursurile desfasurate pe parcursul Scolii de Vara din comuna Tuzla. Sunt recunoscatoare edilului Resit Taner si membrilor Consiliului Local al comunei Tuzla pentru sprijinul acordat activitatilor pe care Centrul pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla si Asociatia Stratonis le desfasoara”, a declarat Maria Iris Pascal, administratorul centrului din comuna Tuzla.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*