Comunitate

100 de ani de la zidirea Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din Independența

Primăria a alocat 300.000 de lei pentru construirea clopotniței.

Autoritățile locale din Independența vor demara în perioada următoare lucrările de construire a clopotniței la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la ridicarea lacușului de cult.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Independența a fost construită în perioada 1919-1920. După finalizarea lucrărilor de construire, clopotnița va fi sfințită. În cadrul evenimentului religios se vor sărbători și 100 de ani de la ridicarea lăcașului de cult.

Primăria a alocat 3000.000 de lei de la bugetul local pentru construirea cloptniței. În urmă cu 8 ani, prin contribuția oamenilor din comună și cu fonduri de la bugetul local, biserica a fost pictată (la momentul demararii lucrărilor, nu avea decât un număr de opt picturi) și de asemenea i-a fost schimbat altarul.

„A fost eliberat certificatul de urbanism și urmează să obținem avizele necesare pentru demararea lucrărilor. Clopotnița va fi construită în partea stângă în linie cu intrarea în biserică, astfel va fi inclusă în arhitectura lacașului de cult. Ne dorim ca până la sfârșitul anului să finalizăm ridicarea clopotniței”, a precizat primarul Cristea Gâscan.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a fost ridicată cu cea mai mare contribuție din partea Boierului Butu Aurel. Amintim că, odată cu anul 2008, datorită deteriorării lacașului de cult, au fost inițiate importante lucrări precum: reafacerea celor trei turle afectate în urma cutremurului din 1977, schimbarea acoperișului, repararea și tencuirea pereților exteriori, subzidire și izolare la interior și la exterior, gleduirea pereților, instalarea a două sisteme de încălzire, s-a montat pardoseală din gresie, s-au realizat alei exterioare din dale și de asemenea, s-au plantat pomi fructiferi de jur împrejur.

Sursa foto: www.ziuaconstanta.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*