Comunicate de presă

Comunicat de presă comuna Mereni – Lansare proiect „Reabilitare energetică și gestionarea inteligentă a energiei în clădire publică cu detinația de unitate de învățământ-Școala Mereni”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Unitatea administrativ teritorială Comuna Mereni anunță semnarea contractului de finanțare nr. 7319/19.01.2023 pentru proiectul „Reabilitare energetică și gestionarea inteligentă a energiei în clădire publică cu detinația de unitate de învățământ-Școala Mereni”, cod proiect: C10-I3-1315/27.06.2022.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni în perioada 19.01.2023 și 19.01.2026.

Proiectul este gestionat de  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României,Componenta C10-Fondul Local, O1 – Investiții în infrastructura locală pentru tranziția verde a zonelor urbane și rurale, reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean, OS I.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficientei energetice a Școlii Mereni, prezentul proiect isi stabileste ca obiective specifice realizarea unei infrastructuri functionale si eficiente energetic pentru elevii și personalul didactic al comunei, care sa conduca la atingerea urmatoarelor deziderate:

–    Îndeplinirea obiectivului Programului de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor publice;

–    Realizarea de economii la bugetul local prin redistribuirea acestora către alte investiții locale de interes pentru cetățeni;

–    Îmbunătățirea calității aerului prin reducerea poluării, a emisiilor de CO 2.

–    Atingerea țintelor asumate de România în strategiile enumerate mai sus.

Valoarea totală a proiectului este de 1.774.977,94 lei cu TVA din care 1.491.578,10 lei valoare eligibilă nerambursabilă și 283.399,84 valoare TVA ce va fi decontată din bugetul de stat, iar 292.900,65 lei cu TVA reprezintă valoarea ajutorului de minimis. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT comuna Mereni.

Informații suplimentare se pot obține la sediul UAT Mereni, Sat Mereni, Sos. Libertatii nr.112, Comuna Mereni, Jud. Constanta, telefon 0241859203, e-mail: primaria.mereni@yahoo.com.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*