Administrație locală

Stadionul din localitatea Negru Vodă în proces de reabilitare

Calitatea vieții locuitorilor unui oraș este puternic legată de accesul pe care aceștia îl au la facilități pentru petrecerea timpului liber. Atât proiectul privind amenajarea parcurilor în localitatea Negru Vodă cât și reabilitarea stadionului oferă cetățenilor posiblitatea de a petrece mai mult timp în natură, împreună cu familia dar și de a practica sport.
Autoritățile locale au demarat lucrări de reabilitare totală a stadionului din Negru Vodă. Conform declarațiilor edilului, Petre Urziceanu, în prezent se realizează sistematizarea terenului de joc și a celui de antrenament dar și aducerea terenului la nivel prin încărcarea cu pământ vegetal.
Lucrările presupun și reabilitarea clădirii existente prin amenajarea vestiarelor și a grupurilor sanitare. „Clădirea va fi racordată la sistemul de gaze naturale. Vor fi schimbate instalațiile sanitare, termice și electrice. Intenționăm să montăm și panouri solare, astfel vom folosi energie din surse regenerabile”, a precizat primarul orașului Negru Vodă.
Terenul de joc va fi însămânțat cu gazon după finalizarea lucrărilor și va beneficia de instalație de irigat. De asemenea se vor monta tribune și tabelă de marcaj dar se va ameaja și o parcare auto.
„Sperăm să finalizăm lucrările până la sfârșitul anului pentru ca echipa de fotbal C.S. Negru Vodă să joace meciurile de acasă pe teren propriu”, a mai precizat edilul, Petre Urziceanu.
Lucrări de amenajare a parcurilor 
Referitor la proiectul privind  „Amenajare spații verzi în orașul Negru Vodă, județul Constanța”, primarul Petre Urziceanu ne-a informat că în prezent se montează rulourile de gazon natural și că lucrările sunt în garfic și vor fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie.
Proiectul a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Investiția presupune amenajarea a patru loturi de teren degradate, trei pe strada Silozului și unul pe strada Cerchezului. După finalizarea lucrărilor, locuitorii din Negru Vodă vor avea două spații de recreere.
Cel din strada Silozului va fi compus din trei loturi cu o suprafață totală de 14.116 metri pătrați. Parcul  din strada Cerchezului va avea o suprafață de 1391 metri pătrați. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*