Administrație locală

Sistemul de iluminat public din comuna Băneasa va fi modernizat cu fonduri elvețiene

Primăria Băneasa va moderniza și extinde sistemul de iluminat public de la nivelul comunei cu fonduri obținute în cadrul Programului de finanțare „Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile”.
Programul „Fondul de acțiune în domeniul managementului energiei durabile” este finanțat din economiile înregistrate în cadrul proiectului cu acelaşi titlu, implementat în cadrul Ariei de concentrare 4 a Programului de Cooperare Elveţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, care a fost finalizat la data de 7 decembrie 2019.
Prin acest program, în comuna Băneasa se va continua finanţarea proiectelor de investiţii pentru modernizarea şi extinderea iluminatului public.
Proiectul presupune înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu sursa LED de 54 wați (45 în Făurei, 40 în Negureni și 104 în Băneasa), extindere iluminat pe strada Luminișului prin plantarea a 26 stâlpi de iluminat, realizarea unui sistem de iluminat ambiental prin montarea a 118 stâlpi echipați cu aparate de iluminat pietonal și cu panou fotovoltaic pe strada Pieței și strada Trandafirilor, realizarea unui sistem de telegestiune și dimming pentru întreg sistemul de iluminat. Sistemul va fi echipat inclusiv cu senzori: 3 sisteme de contorizare cu camere video (câte unul în fiecare localitate), 2 senzori de parcare (în parcarea de lângă Primărie), 3 senzori de ceață  (câte unul în fiecare localitate), 2 senzori de mișcare în dreptul trecerilor de pietoni de pe strada Trandafirilor.
„Am semnat contractul de execuție a lucrărilor din cadrul proiectului, acesta are valoare de 3.276.000 lei. Până la sfârșitul acestei luni așteptăm eliberarea avizului de mediu, necesar pentru eliberarea autorizației de construire. Estimăm că până pe 15 februarie vom emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat primarul Paul Coliș.
Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de zile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*