Administrație locală

Sistem de canalizare în Dumbrăveni și Furnica

Proiectul „Înființare sistem canalizare în localitățile Dumbrăveni și Furnica”, depus de autoritățile locale la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a primit finanțare.

Autoritățile locale au depus în toamna anului trecut, în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny un proiect pentru înființarea sistemului de canalizare în cele două localități ale comunei: Dumbrăveni și Furnica. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat suma de 8.003.686,12 lei pentru realizarea investiției.

Investiția presupune introducerea rețelelor de ape uzate în cele două localități, construirea unei stații de epurare și a unor stații de pompare a apelor uzate.

„Ne bucurăm că proiectul a primit finanțare. Lucrăm în prezent la documentația necesară pentru semnarea contractului de finanțare și în același timp și la întocmirea studiului de fezabilitate, document necesar pentru demararea lucrărilor” a precizat primarul Stelian Clinciu.

În prezent la nivelul comunei nu există sistem de canalizare, prin realizarea proiectului aproximativ 260 de gospodării se vor putea branșa la rețeaua de canalizare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*