Administrație locală

Racordarea satului Faurei la apa

Primarul orasului Baneasa, Gelu Iordache, intentioneaza sa rezolve probleme vechi ale comunitatii locale. Printre ele, se numara si lipsa apei in satul Faurei, un catun rupt de lume si de civilizatie, unde reteaua de alimentare cu apa este inca un lux, singura sursa fiind cismeaua de la intrarea in localitate.
Primarul Iordache sustine ca in acest mandat va reusi sa racordeze si Faurei la reteaua de alimentare cu apa. Pentru aceasta trebuie sa realizeze mai intai un put forat. inca din vara anului trecut, Iordache a obtinut un ajutor de 270.000 de lei din partea Guvernului, dar a pierdut banii pentru ca nu s-au castigat licitatiile organizate in vederea desemnarii firmei constructoare. Cu toate acestea, primarul a spus ca a primit banii inapoi acum o saptamana si pregateste o noua licitatie pentru urmatoarea perioada.
Tot la Faurei, administratia locala mai are in plan sa amenajeze si un camin cultural. in prezent, se lucreaza la studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Un alt obiectiv este construirea unei gradinite noi, tot la Faurei.
Primaria Baneasa va continua, totodata, si celelalte proiecte importante pentru comunitate. Toate institutiile de invatamant au intrat intr-un program de reabilitare. Iordache sustine ca liceul din Baneasa va fi dat in folosinta in martie 2009. in plus, edilul va face o noua gradinita in cartierul Carpinis, alocand deja 400.000 de lei pentru acest proiect.
Satul Negureni va avea o noua baza sportiva. Gelu Iordache a depus in luna august la Cancelaria primului-ministru dosarul pentru finantarea unei baze sportive in localitate. Valoarea proiectului ajunge la 800.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*