Administrație locală

Proiecte prin PNRR pentru reabilitarea instituțiilor de învățământ din comuna Castelu

Primăria Castelu a depus la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), două proiecte ce au ca scop creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la instituțiile de învățământ din comună.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, din data de 4 aprilie, consilierii locali au votat două proiecte de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectelor: „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Gimnazială Nr. 1, comuna Castelu, județul Constanța” și „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Gimnazială Iuliu Valaori Nisipari, sat Nisipari, comuna Castelu, județul Constanța”. Totodată au fost aprobate și anexele ce cuprind desrierea sumară a investițiilor ce se vor realiza.
Investiția privind modernizarea energetică a anvelopei și instalaţiilor aferente presupune: izolarea termică a pereţilor exteriori şi a aticului cu minim 15 cm vată bazaltică; schimbarea tâmplăriei cu tâmplărie performantă energetic; izolarea termică a podului cu vată minerală ignifugată de 30 cm grosime; izolarea termică a planşeului peste pământ cu minim 5 cm polistiren extrudat. De asemenea se vor înlocui instalațiile și corpurile de iluminat fluorescent şi incandescent din spaţiile comune cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; se va înlocui sistemul de încălzire existent cu pompă căldură; se vor instala senzori de prezență pentru iluminat, un sistem de monitorizare/control sistem de încălzire și sisteme de ventilare cu recuperare de căldură. Proiectul presupune și instalarea unor panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice.
„Sunt două investiții importante pentru modernizarea instituțiilor școlare de la nivelul comunei. Ne dorim să oferim elevilor cele mai bune condiții pentru desfășurarea activității educaționale. Totodată prin implementarea acestor proiecte vor fi reduse semnificativ facturile pentru energia electrică”, a declarat pentru publicația noastră, primarul Nicolae Anghel.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*