Administrație locală

Proiect pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale din Cerchezu

Autoritățile locale au depus, la începutul lunii ianuarie, o cerere de finanțare pentru reabilitarea integrată a Școlii Gimnaziale din Cerchezu în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Primăria a solicitat fonduri guvernamentale pentru implemnetarea proiectului „Consolidare și reabilitare termică moderată Școala generală – Corp C1 din localitatea Cerchezu”. Obiectivul general al proiectului vizează reabilitarea integrată a clădirii școlii generale din Cerchezu prin lucrări de consolidare și reabilitare termică moderată.

„Clădirea a fost construită în anul 1910 iar în urma evaluărilor din expertiza tehnică s-a constatat că prezintă vulnerabilități ridicate la viitoarele acțiuni seismice și se încadrează la clasa de risc seismic Rs II. Ne dorim să oferim elevilor un spațiu sigur și modern pentru desfășurarea activității educaționale și am considerat oportun să accesăm fonduri guvernamentale prin programul MDLPA”, a declarat pentru publicația noastră, primarul Ștefan Chelaru.

Lucrările de consolidare a clădirii cuprind subzidiri cu beton la nivelul fundațiilor, refacerea tencuielilor și schimbarea acoperișului. În ceea ce privește reabilitarea termică moderată se va executa anveloparea clădirii pe fața exterioară a pereților, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC, refacerea sistemului de iluminat prin montarea unor corpuri de tip led, montarea unei pompe de căldură pentru încălzirea clădirii. De asemenea se vor monta pe acoperiș 18 panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică.

Beneficiarii direcți sunt cei 176 de elevi ai instituției de învățământ. Valoarea investiției se ridică la suma de 3.507.368,52 lei.

Primăria Cerchezu a solicitat fondurile pentru realizarea investiției prin Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat – Subprogramul Proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţii pentru clădirile de interes şi utilitate publică aflate în proprietatea sau administrarea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau locale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*