Administrație locală

Primăria Pecineaga înființează serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân

Ședința ordinară a Consiliului Local Pecineaga s-a desfășurat miercuri, 26 ianuarie la Căminul Cultural din localitate. Pe ordinea de zi s-au aflat 14 proiecte de hotărâre inițiate de primarul Niculae Stan.
În cadrul întâlnirii consilierii locali au dezbătut și au aprobat proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Unul dintre ele a vizat înființarea Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân, în cadrul U.A.T. Pecineaga. Prin înființarea acestui serviciu public se asigură: îmbunătățirea condițiilor de viață, siguranța și protecția cetățenilor, protecția animalelor fără stăpân dar și protecția mediului înconjurător.
Printre proiectele votate de aleșii locali se mai numără: acoperirea definitivă a deficitului bugetar local pe anul 2021 al secțiunii de dezvoltare, din excedentul bugetar al anului precedent; aprobarea Planului de acțiuni și lucrări de interes local în anul 2022 pentru îndeplinirea prevederilor Legii nr. 416/2001; aprobarea organigramei și a statului de funcții pe anul 2022; stabilirea coeficienților care stau la baza determinării salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Primăriei comunei Pecineaga; aprobarea indemnizației consilierilor locali în anul 2022; reactualizarea Comisiei locale de ordine publică; decontarea cheltuielilor cu naveta a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din  învățământul preuniversitar, la și de la locul de muncă, pe luna noiembrie 2021, care își desfășoară activitatea în comuna Pecineaga.
Un alt proiect important pentru dezvoltarea comunei, votat de aleșii locali a fost aprobarea Strategiei anuale de achiziții pentru anul 2022.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*