Administrație locală

Piste de biciclete în comuna Albești

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a oferit autorităților locale din Albești posibilitatea de a solicita fonduri pentru realizarea unei piste de bicicle și pentru reabilitarea moderată a Grupului Social Cultural din satul Coroana.

Comuna Albești a depus cerere de finanțare pentru proiectul „Amenajare piste de biciclete în comuna Albești, județul Constanța” în cadrul PNRR/Componenta 10 – Fondul Local I.1.4. Mobilitatea urbană verde – asigurarea de piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare la nivel local/metropolitan.

„Prin acest proiect urmărim realizarea unei piste de biciclete pe o distanță de 4 kilometri, pe Șoseaua Mangaliei și strada Magda Ianculescu. Pista va avea o lățime 1,20 metri și 2,20 metri pe o porțiune”, a declarat primarul Gheorghe Moldovan.

Prin realizarea investiției se crează posibilitatea pentru un nou mod de transport la nivel local, încurajând astfel utilizarea mijloacelor de transport alternative, nepoluante și benefice sănătății locuitorilor, contribuind totodată și la limitarea poluării și la creșterea siguranței în trafic.

De asemenea, autoritățile locale pregătesc încă un proiect ce va fi depus în cadrul PNRR, este vorba despre reabilitarea moderată a Grupului Social Cultural din satul Coroana, proiect ce va fi depus pe Axa I.3. Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale.

Amintim că administrația locală a depus anul trecut alte trei proiecte la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, proiecte ce se află în evaluare.

  • Înființare rețea de canalizare menajeră în comuna Albești, județul Constanța, lot I – valoare: 28.359.030 lei
  • Modernizare drumuri de interes local în comuna Albești, județul Constanța, faza I, sume prealocate – 4.000.000 lei
  • Modernizare drumuri de interes local în comuna Albești, județul Constanța – valoare 28.647.849 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*