Administrație locală

Microbuze noi si spatioase pentru elevii din comuna Crucea

Conform declaratiilor edilului Gheorghe Frigioi, pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, a fost postat anuntul de participare pentru procedura de achizitie a doua microbuze pentru cei 120 de copii navetisti.
Administratia locala Crucea a solicitat de-a lungul anilor, atat Ministerului Invatamantului cat si Inspectoratului Scolar Judetean Constanta microbuze pentru transportul copiilor din satele arondate comunei la scoala si la gradinita, insa fara nici un rezultat. „Achizitia microbuzelor era imperios necesara pentru transportul copiilor, avand in vedere faptul ca, zilnic, un numar de 120 de copii fac naveta catre scoli sau gradinite. Acum opt ani am cumparat un microbuz pentru transportul copiilor, care din pacate s-a defectat. Astfel ca am solicitat Inspectoratului Scolar Judetean Constanta (ISJ) sa ne dea altul, dar de fiecare data cand se facea impartirea prin Ministerul Educatiei nu ne aflam printre prioritati, cu precizarea ca mai importati sunt trei elevi decat 120. Avansul pentru cele doua microbuze pe care le vom achizitiona este suportat de Consiliul Judetean Constanta(CJC)”, a declarat pentru Graiul Dobrogei edilul sef al comunei Crucea.
Acestea vor fi achizitionate prin sistem leasing, banii urmand a fi achitati pe durata a 36 de luni. Se solicita insa un avans de 50%, bani care se vor achita in momentul in care vor sosi cele doua masini de transport. Termenul de livrare a microbuzelor este de minim zece zile, maxim 20 de la data semnarii contractului cu furnizorul. Ofertele sunt asteptate la sediul Primariei Crucea pana pe 12 octombrie, orele 10.00, deschiderea lor urmand a avea loc in aceeasi zi, de la ora 12.00. Ofertantii trebuie sa achite o garantie de participare in valoare de 5.000 de lei. Cererile vor fi studiate intr-un termen de 30 zile de o comisie formata din cinci persoane, din care primarul nu face parte. Microbuzele trebuie sa aiba o capacitate de 19 locuri plus cel al soferului, sa fie tip diesel si sa aiba o capacitate cilindrica de minim 2.000 cmc, maxim 2.300 cmc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*