Administrație locală

Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere pe agenda de lucru a primarului Dumitru Guriță

Odată cu începutul de an, primarul Dumitru Guriță a pregătit lista de investiții ce se vor realiza la nivelul comunei în 2022. Modernizarea infrastructurii rutiere și educaționale sunt principalele obiective ale autorităților locale.
„Am conturat o listă de proiecte pe care ne dorim să le realizăm, vom continua lucrările de modernizare a drumurilor și vom demara un proiect pentru sistematizarea centrului comunei. Totodată intenționăm să plantăm și anul acesta 6000 de puieți de salcâm în localitatea Ciobănița. Anul trecut am depus la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect ce urmărește consolidarea școlii generale din Mereni și sperăm să obținem finanțare pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu”, a precizat primarul Dumitru Guriță.
Infrastructura comunei va fi îmbunătățită prin pietruirea drumurilor pe o distanță de patru kilometri în localitățile Mereni, Ciobănița și Osmancea. De asemenea vor fi continuate lucrările de asfaltare a străzilor Culturii, Geamiei și Bisericii din localitatea Osmancea pe o lungime de trei kilometri. Investiția se realizează cu fonduri guvernamentale obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și are o valoare de de 700.000 de lei. 
„Este o lucrare importantă pentru locuitorii din Osmancea, sperăm să fie finalizată până la Sărbătorile Pascale. Prin realizarea acestei investiții locuitorii vor putea circula în condiții de siguranță”, a mai precizat primarul Dumitru Guriță.
Autoritățile locale vor finaliza anul acesta, cu fonduri de la bugetul local, lucrările de construire a două podețe pe strada Grădinii din Mereni. 
Un alt proiect ce se află pe agenda de lucru a edilului vizează sistematizarea centrului comunei în care sunt cuprinse instituții precum: dispensarul, grădinița, școala gimnazială și biserica. Lucrările presupun asfaltarea drumurilor, amenajarea unei parcări și revitalizarea spațiilor verzi. 
O altă veste bună pentru locuitori este că în perioada următoare în localitatea Mereni se va deschide un birou notarial și locuitorii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în localităție învecinate pentru diversele situații când trebuie să apeleze la un notar. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*