Administrație locală, Fonduri Europene, Investiții

Lucrările de construire a ansamblului de locuințe sociale din Negru Vodă, în grafic

Primarul Petre Urziceanu a semnat, anul trecut în luna iulie, contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții – „Construire ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă” aferente proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Lucrările se defășoară conform graficului de execuție.

Proiectul are două componente: Construire ansamblu de locuințe sociale și Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă.

„Se lucrează intens la construirea ansamblului de locuințe sociale, clădirile au fost ridicate și urmează amenajările interioare. Până acum constructorul a respectat termenele de execuție, cee ce ne face să credem că investiția va fi finalizată la timp”, a precizat primarul Petre Urziceanu.

Ansamblul de locuințe sociale este amplasat pe strada Platformei și este compus din: 3 clădiri în regim P+2 cu șase unități locative cu două camere și 8 clădiri în regim P+1 cu două unități locative cu trei camere.

Imobilele construite în regim P+2 sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar apartamentele de la parter sunt proiectate astfel încât să poată fi ocupate de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul ansamblului se vor construi alei de acces pietonale cu dale tactile, de asemenea se va realiza reabilitarea căilor de acces precum și racordarea la trecerile de pietoni pentru a permite parcurgerea spațiului de către persoanele cu dizabilități.

Instalația de iluminat a imobilelor pentru spațiile de circulație, grupuri sanitare, camere tehnice va fi dotată cu senzori de mișcare și crepusculari.

Fiecare imobil P+2 va fi prevăzut cu instalație cu panouri solare pentru reducerea costurilor în exploatare pentru asigurarea agentului termic. Încălzirea fiecărui imobil de se va realiza utilizând o centrală termică modernă.

„La finalul implementării proiectului, 84 de persoane vor beneficia de această investiție. Vor fi construite 34 de locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere. De asemenea vor fi amenajate și două spații de joacă destinate locuitorilor ansamblului de locuințe sociale”, a mai precizat primarul Petre Urziceanu.

Reamintim că autoritățile locale au semnat, în 2020, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Proiectul va fi implementat cu fonduri europene nerambursabile obținute prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*