Administrație locală

Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

In toamna acestui an, edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre, reprezentantul legal al Primariei si Consiliului Local Tirgusor, culege roadele muncii bucurandu-se de investitii finalizate.
Dintre lucrarile ce se apropie de finalizare, edilul Viorel Petre a amintit, de cladirea remizei P.S.I. din curtea Primariei Tirgusor, finalizata in proportie de 70%, dar si de gardul cimitirului ortodox din satul Tirgusor si casa mortuara din aceeasi localitate, finalizate in proportie de 90%.
Gardul cimitirului ortodox din satul Tirgusor, se afla intr-o stare avansata de degradare deoarece nu suferise nicio lucrare de reabilitare de la constructie. Administratia locala a comunei Tirgusor inlocuieste gardul vechi cu unul nou realizat din placi din beton si patru porti de acces. Dupa finalizarea acestei lucrari din localitatea Tirgusor, se va trece la reabilitarea gardului cimitirului ortodox din satul Mireasa.
In ceea ce priveste casa mortuara amplasata in curtea bisericii ortodoxe din localitatea Tirgusor ce poarta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena, se va trece la executarea tencuielii decorative la exterior. Capela mortuara are o suprafata construita de 70 de metri patrati, iar pana in prezent s-au montat geamurile, s-a realizat instalatia electrica si cea sanitara, s-a realizat fosa septica si lucrarile la interior.
Dintre lucrarile finalizate in aceasta luna, edilul comunei Tirgusor ne-a vorbit despre lucrarile de izolare termica executate la Scoala Gimnaziala Nr.1 si gradinita din localitatea Tirgusor. La aceste unitati de invatamant s-au finalizat lucrarile la exteriorul cladirilor privind anveloparea si tencuiala decorativa, dar si montarea de vata minerala in podul acestora.
De asemenea, edilul Viorel Petre a mentionat ca s-a finalizat reteaua serviciului de internet in localitatile Tirgusor si Mireasa, iar in acest moment locuitorii intregii comune beneficiaza de acest serviciu permanent si gratuit, putand fi accesat fara parola.
In urma instalarii retelei de internet gratuite, in localitatea Tirgusor se instaleaza sistemul de supraveghere wireless. S-a extins reteaua de supraveghere deoarece s-au inlocuit vechile camere video cu cele noi ultraperformante, cu identificare faciala, iar aceastea vor fi remontate pentru supravegherea obiectivelor din localitate. Pentru modernizarea sistemului de supraveghere s-au montat 8 camere noi. Potrivit edilului Viorel Petre, informatiile, imaginile vor fi inregistrate si stocate intr-un server pastrat in incinta primariei, iar acestea vor fi gestionate de politistul local si primarul comunei. Aceasta investitie se realizeaza pentru a asigura protectie cetatenilor din comuna, pentru a evita incidentele si pentru identificarea infractorilor.
In ceea ce priveste proiectele aprobate prin PNDL2, Viorel Petre a mentionat ca documentatia pentru proiectul „Modernizare si tehnologizare retea de alimentare cu apa in localitatea Mireasa, comuna Tirgusor, judetul Constanta” cu o valoare totala de 1.362.372,00 lei, a fost depusa si se asteapta semanarea contractului. Potrivit edilului, intr-o saptamana se va finaliza si documentatia pentru proiectul „Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila si infiintare sistem de canalizare si statie de epurare ape uzate, comuna Tirgusor, judetul Constanta” ce are o valoare totala de 16.435.402,00 lei si se va depune la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
„Am distribuit apa plata femeilor gravide si copiilor de la 0 la trei ani din comuna Tirgusor deoarece apa are nitrati. Apa a fost achizitionata din fonduri de la bugetul locale pentru cei 18 copii si doua femei gravide. In alta ordine de idei, avem un proiect de hotarare pregatit, pentru alocarea sumei de 15.000 lei in vederea achizitionarii cadourilor pentru copii de Craciun, ce va fi aprobat in sedinta de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 22 noiembrie”, a mai adaugat edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*