Administrație locală

Harsova, o localitate in plin proces de dezvoltare si modernizare

Lucrari de asfaltare a parcarilor
Cu echipa de constructii pe care administratia locala Harsova a intarit-o prin infiintarea firmei SC Carsium Edil SRL la care primaria este actionar unic, se executa multe dintre lucrarile importante din oras.
Tudor Nadrag, edilul sef al orasului Harsova ne-a declarat ca, s-a cumparat asfalt de la Regia Autonoma de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP), de la statia Cuza Voda, la un pret foarte bun pentru asfaltarea tuturor parcarilor blocurilor din oras. Lucrarile sunt efectuate cu firma SC Carsium Edil SRL ce apartine administratiei locale. De asemenea,  cu acelasi asfalt procurat de la Cuza Voda s-a rezolvat partial si problema gropilor din asfalt. Tot cu sprijinul Regiei Autonome de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) dar si cu cel al Consiliului Judetean Constanta au fost asfaltate un numar de zece strazi din orasul Harsova.
Harsovenii vor beneficia de locuinte ANL si sociale
La sfarsitul acestei luni vor fi predate catre familiile tinere patru blocuri ANL cu o capacitate de 64 de aparatemente iar in luna octombrie vor fi predate cheile catre beneficiarii blocului cu 48 aparatemente sociale. Aceste locuinte vor fi destinate inchirierii dar vor putea fi cumparate de cei doritori de a deveni proprietari, dupa o perioada de un an de zile, acest lucru nefiind neaparat obligatoriu. ”Trebuie mentionat faptul ca la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ne-a mai fost aprobata constructia a inca patru blocuri ANL in orasul nostru”, a incheiat Tudor Nadrag.
Proiect de amenajare a parcurilor si spatiilor verzi din Harsova
Primaria Harsova a organizat licitatia pentru amenajarea unor  parcuri si a unor spatii verzi in localitate. Proiectul a fost depus in urma cu aproximativ un an si jumatate la Administratia Fondului de Mediu, valoarea acestuia ridicandu-se la suma de 11 miliarde lei vechi. Proiectul va cuprinde constructia de noi parcuri precum si modernizarea spatiilor verzi de pe strazile Revolutiei, Plantelor si Vadului.
Lucrari de reparare a Caminului Cultural
O alta lucrare de interes pentru locuitorii orasului o constituie reabilitarea si modernizarea Caminului Cultural, finantata prin Compania Nationala de Investitii (CNI). intr-un procent de 70% lucrarile de reabilitare sunt finalizate urmand ca restul de 30% sa fie gata in trei luni de zile. “Lucrarea se ridica la valoarea de 10 miliarde lei vechi si tin sa mentionez faptul ca banii sunt asigurati integral de Compania Nationala de Investitii”, ne-a declarat Tudor Nadrag.
impadurire prin Agentia Fondului de Mediu
Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa se inceapa lucrarile de impadurire a 200 ha, valoarea fiind de 50 miliarde lei vechi. Programul provine de la Agentia Fondului de Mediu si este derulat prin Consiliul Judetean Constanta (CJC). Lucrarile se vor aplica in extravilanul localitatii, in zonele degradate si cu infiltratii. ”Padurea va ramane in administrarea primariei si o vom lasa mostenire urmasilor nostri. Iata ca, dupa aproape un an de zile in care ofertantii s-au judecat si contestat intre ei, am ajuns la stadiu final de incheiere a contractului si de incepere a lucrarilor”, a subliniat edilul sef.
Zilele orasului Harsova
in perioada 23-25 septembrie se vor organiza manifestarile prilejuite de Zilele orasului Harsova, unde sunt invitati toti cei ce doresc sa participe la un eveniment care sa aduca bucurie pe chipurile oamenilor, multa veselie si voie buna.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*