Administrație locală, Educație

Fonduri europene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Peștera

Primarul Nicoleta Vrabie a semnat pe 23 august contractul de finanțare aferent proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale nr. 1 Peștera, comuna Peștera, județul Constanța”. Investiția se va realiza cu fonduri europene obținute în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 15 – Educație.

„Educația reprezintă un pilon important în dezvoltarea copiilor. Ei vor fi adulții de mâine și de aceea este nevoie de spații moderne, dotate cu materiale didactice și echipamente digitale adecvate, în care aceștia să învețe să își lărgească orizontul către cunoaștere și către stabilirea obiectivelor în viață. Prin implementarea proiectului urmărim dezvoltarea competențelor digitale și asigurarea accesului la un învățământ de calitate pentru copiii și elevii din comună”, a declarat pentru publicația noastră primarul Nicoleta Vrabie.

Pentru implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale nr. 1 Peștera, comuna Peștera, județul Constanța”, administrația locală a obținut o finanțare în valoare de 857.846,54 lei.

Investiția presupune înființarea unui laborator de informatică ce va fi dotat cu 26 de sisteme All-In-One și laptop pentru cadrele didactice, imprimantă 3D policoloră, scanner planetar de carte, robot cu braț multifuncțional, kituri robotice, creioane 3D, de asemenea vor fi achiziționate: licențe Ofiice 365, aplicații informatice, softuri (rducaționale, pentru programare, pentru editare audio, pentru editare imagini etc).

În cadrul proiectului vor fi dotate cu echipamente digitale 12  săli de clasă, iar fiecare va cuprinde o tablă interactivă,  un sistem de sunet, o cameră videoconferință, o imprimantă multidisciplinară, un scanner documente portabil dar și alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.

De asemenea vor fi dotate cu mobilier 19 săli de clasă (3 săli de grupă grădiniță, 9 săli de clasă nivel primar, 6 săli de clasă gimnaziu și laboratorul de informatică). Astfel se vor achiziționa bănci, scaune, catedre, cuiere fixe, dulapuri modulare individuale pentru elevi, suporturi pentru prezentare planșe, dulapuri materiale didactice.

Pentru buna desfășurarea a activităților sportive va fi dotată cu echipamente specifice și sala de sport din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Peștera.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei aproximativ 400 de elevi care își desfășoară activitatea în cadrul instituțiilor educaționale din comuna Peștera.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*