Administrație locală

Fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice din comuna Dumbrăveni

Primăria Dumbrăveni a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene o cerere de finanțare, în cadrul Planului Național de Redesare și Reziliență, pentru realizarea unui proiect ce are ca scop digitalizarea serviciilor publice.

Cererea de finanțare pentru proiectul „Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Dumbrăveni” a fost aprobată de consilierii locali în ședința extraordinară din data de 19 mai. Administrația locală solicită fonduri prin Componenta 10 – Fondul local, Reforma I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) din Planul de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Proiectul vizează înființarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public (montare camere supraveghere video) și a unui centru de monitorizare în timp real a situației din comună ce oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor. De asemenea, investiția presupune și: extinderea sistemului Wi-Fi în spațiile publice; crearea unui sistem de înregistrare și emitere a documentelor ce permite înregistrarea și emiterea documentelor online; a unei platforme pentru comunicarea cu cetățenii și informarea inițiativelor comunitare – o aplicație de transmitere a informațiilor prin sms/ email; dar și a altor aplicații care au ca scop îmbunătățirea relației administrației locale cu cetățenii, precum:  eFormulare, eConsultarePublică, eAudiențe, Registratură electronică, Plata online a taxelor și impozitelor.

“Digitalizarea administrației publice reprezintă o condiție necesară a dezvoltării economice și sociale a întregii societăți și de aliniere la standardele internaționale. O oportunitate principală rezultată din implementarea proiectului propus este reprezentată de îmbunătățirea calității și gamei de servicii oferite comunității noastre, fiind incluși aici cetățeni individuali, grupuri sociale și operatori economici” a declarat primarul Stelian Clinciu.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*