Administrație locală, Lucrări de interes local

Energie verde pentru alimentarea cu apă a satului Tichilești

Panourile fotovoltaice sunt o alternativă pentru producerea curentului electric, o alternativă sustenabilă prin care se pot reduce cheltuielile cu facturile la energia electrică. Primăria Horia a implementat la nivelul comunei un proiect prin care a fost montată o instalație de panouri fotovoltaice care produce energie pentru funcționarea pompei de apă potabilă care deservește localitatea Tichilești.

Lucrarea de montare a panourilor fotovoltaice a fost finalizată în luna mai, Instalația de panouri fotovoltaice a fost pusă în funcțiune și produce curent electric pentru funcționarea pompei de apă potabilă ce deservește satul Tichilești. Panourile au o putere de 15 kilowați. Valoarea investiției este de 77.750 lei și a fost realizată cu fonduri de la  bugetul local.

Autoritățile locale continuă proiectul, pentru producerea energiei electrice utilizând energia solară –  o sursă de energie regenerabilă și inepuizabilă, prin montarea unei instalații de panouri fotovoltaice pentru pompa de apă potabilă din localitatea Horia.

„Urmează punerea în funcțiune și predarea locației pentru pompa de apă ce deservește localitatea Horia. Instalația de panouri fotovoltaice ne oferă o anumită măsură de independență energetică. Avem controlul asupra producției proprii de energie electrică și nu mai depindem de fluctuațiile prețurilor sau de întreruperile rețelei electrice. Investiția este necesară pentru a putea menține prețul scăzut la apa potabilă”, a precizat primarul Nicolae Ioniță.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*