Administrație locală

Drumurile din Olteni vor fi reabilitate

Fondurile guvernamentale obținute de autoritățile locale din Independența, în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny vor fi folosite pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitatea Olteni.

Primăria a obținut 7.500.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Fondurile au fost alocate de minister pentru impelmentarea proiectului “Modernizare drumuri de interes local în sat Olteni, comuna Independența, județul Constanța”.

Investiția presupune asfaltarea străzilor pe o lungime de 7,3 kilometri, amenajare podețe accese curți dar și construirea rigolelor pentru preluarea apelor pluviale pe străzile aflate în pantă. Conform proiectului tehnic se va turna un strat de asfalt de 9 centimetri.

„Obținerea fondurilor guvernamentale ne oferă posibilitatea de a moderniza rețeaua de drumuri de la nivelul comunei. Prin realizarea investiției toată localitatea Olteni va fi asfaltată” a declarat primarul Cristea Gâscan.

Pregătiri pentru începerea anului școlar

A mai rămas o lună din vacanța de vară, curând instituțiile de învățământ își vor deschide porțile pentru preșcolarii și elevii din comună. Pentru ca aceștia să își desfășoare activitatea educațională în cele mai bune condiții, în această perioadă, se execută reparații ale sălilor de clasă și a grupurilor sanitare, practic se realizează igienizarea tuturor școlilor și grădinițelor. De asemenea se face revizia centralelor termice din cadrul unităților de învățământ pentru ca acestea să fie în stare perfectă de funcționare în perioada sezonului rece.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*