Administrație locală

Dezvoltarea durabilă a comunei Independența cu fonduri europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în luna mai, sesiunea de depunere a cererilor de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primăria Independența a depus trei cereri de finanțare pentru realizarea unor proiecte la nivelul comunei.

“Planul Național de Redresare și Reziliență este o oportunitate pentru dezvoltarea durabilă a comunei noastre. În acest sens urmărim achiziționarea unui autovehicul electric, elaborarea unui sistem digital al Planului Urbanistic General al comunei dar și achiziționarea de echipamente IT ce au ca scop digitalizarea instituției. Prin digitalizarea instituției Primăriei se va face tranziția către o administrație și o planificare transparentă, asigurându-se interacțiunea cu cetățenii în procesul de stabilire a direcțiilor de dezvoltare și a priorităților comunei noastre”, a declarat primarul Cristea Gâscan.

Autoritățile locale au depus în cadrul PNRR, Pilonul IV – Coeziune economică, socială și teritorială, Componenta C10 – Fondul local trei cereri de finanțare:

  • Cerere finanțare I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) cu o valoare de 134.000 de lei.
  • Cerere finanțare I.4 Elaborare/actualizare în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului cu o valoare de 134.000 de lei.
  • Cerere finanțare I.1.2 – Infrastructuri TIC: monitorizare video inteligentă, dotare cu echipamente IT pentru a implementa un concept de digitizare și digitalizare a unității administrativ teritoriale Independența.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*