Administrație locală

8 milioane de euro investite în comuna Adamclisi

Autoritățile locale din Adamclisi au atras în ultimii ani atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru dezvoltarea comunei. Aproximativ 8 milioane de euro sunt investite pentru creșterea gradului de confort al locuitorilor.

„Sunt proiecte la care alături de colegii din Primărie am muncit mult pentru a obține finanțările din diverse programe guvernamentale sau europene. Le mulțumesc pe această cale pentru eforturile depuse, ne dorim să creștem gradul de confort al locuitorilor, iar copiilor urmărim să le oferim un mediu adecvat pentru dezvoltarea lor pe toate planurile”, a precizat Ion Dumitru, viceprimarul cu atribuții de primar.

Printre investițiile finalizate sau care se vor implementa în acest an se află:

  • Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Adamclisi – Liceul Tehnologic Jean Dinu Adamclisi. Valoarea proiectului este de 1,14 milioane de lei, bani asigurați prin PNRR;
  • Reabilitare termică moderată a sediului primăriei, comuna Adamclisi, un proiect în valoare de 976.882,24 lei, fonduri asigurate prin PNRR;
  • Reabilitare termică moderată a clădirii publice – Dispensar uman, comuna Adamclisi, valoarea contractului: 329.923,29 lei, finanțat prin PNRR;
  • Consolidare și reabilitare termică moderata a Liceului Tehnologic Jean Dinu Adamclisi, proiect finanțat prin PNRR, are o valoare de 7.717.765,74 de lei (fără TVA), din care C+M 5.828.004,60 lei (fără TVA). Investiția presupune modernizarea clădirii prin consolidare și reabilitare termică.
  • Casă de ceremonii funerare în localitățile Zorile și Urluia;
  • Renovare, modernizare și dotare Cămin cultural în localitatea Zorile. Valoarea contractului de finanțare se ridică la suma de 2.076.733,21 lei cu TVA. – proiect finalizat.
  • Modernizare drumuri de interes local, localitatea Urluia – Etapa I și Etapa II, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Proiectul a presupus modernizarea a 4,5 kilometri de drumuri comunale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*