Administrație locală, Fonduri Europene

120 de camere de supraveghere video vor fi montate în comuna Cerchezu

Primăria Cerchezu a obținut autorizația de construire pentru înființarea sistemului de supraveghere video la nivelul comunei. Investiția face parte din proiectul “Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Cerchezu”.

„Suntem la un pas de demararea lucrărilor privind înființarea sistemului de supravegere video. Am solicitat de la Rețele Electrice Dobrogea avizul tehnic pentru racordarea camerelor iar după obținerea acestuia urmează semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Cele 120 de camere video vor fi montate în toate intersecțiile din satele comunei dar și în apropierea principalelor instituții”, a transmis primarul Ștefan Chelaru.

Sistemul de supraveghere video stradal va fi compus din 5 rețele video de înregistrare, 62 de camere video fixe, 50 de camere rotative, 8 camere video cu funcție de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, 4 UPS-uri (aparate electrice care furnizează energie electrică în caz de urgență); 4 display-uri pentru vizualizarea camerelor, 5 puncte de acces Wi-Fi, iar stocarea imaginilor video se va realiza pe 22 de hard-uri. Cablajul sistemului de supraveghere video va fi realizat cu cablu fibră optică.

Datorită întinderii mari a comunei și a distanțelor dintre sate, sistemul de supraveghere video va fi împărțit în 4 puncte de centralizare. Punctul de centralizare principal va fi instalat la Dispensarul uman din satul Cerchezu, iar celelalte 3 puncte de centralizare secundare vor fi dispuse astfel: în satul Măgura – Casa Agronomului, în sat Căscioarele – Căminul Cultural, în satul Viroaga – Grădinița Viroaga.

Autoritățile locale implementează proiectul “Asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local) la nivelul comunei Cerchezu”, cu fonduri europene obținute în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10 – Fondul Local, Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*