Actualitate

Tudose, despre scumpirea carburantilor: In mod cert nu este influenta accizei

Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca scumpirea din ultima perioada a carburantilor „in mod cert nu este influenta accizei”, el afirmand ca va avea o intalnire cu reprezentantii companiilor petroliere, iar daca preturile au crescut artificial, atunci va actiona in consecinta.
„Pretul nu poate numai sa scada, dar in mod cert nu este influenta accizei, fiindca acciza inca nu a intrat in vigoare”, a declarat Mihai Tudose, intrebat despre cresterea preturilor la carburanti.
El a mai spus ca nu crede ca preturile carburantilor au crescut „preventiv”, in asteptarea introducerii supra-accizelor, pentru diminuarea socului de pe piata.
„O sa avem o discutie pe 15-16 septembrie, sa vedem exact care a fost influenta. Daca barilul a crescut, o sa avem o discutie, daca au avut alte cheltuieli, este alta discutie, iar daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio discutie”, a mai spus premierul.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat guvernul condus de Dacian Ciolos pentru situatia existenta.
„Haideti sa nu uitam ca atunci cand guvernul Ciolos nu a acceptat rugamintea mea si a noastra sa proroge eliminarea taxei pe stalp, acciza si TVA-ul, noi spunand clar in campania electorala vrem sa le prorogam cu inca un an de zile, iar asta ne-a costat sapte miliarde, argumentele mincinoase de la acea vrem au fost vor scadea preturile si la energie, pentru ca venim cu taxa pe stalp, si la pompa Deci sunt sapte miliarde pe care nu platit aceste mari companii, dar romanul nu a suimtit nimic. Noi am spus de atunci ca nu se vor micsora preturile si e bine sa nu uitam asta, pentru ca de asta nu mai am foarte mare incredere in argumentele si cauzele sau motivele pentru care se micsoreaza sau se maresc preturile la carburanti”, a sustinut Liviu Dragnea.
Ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, a anuntat, pe 30 august, ca majorarea accizei la benzina si motorina se va face in doua etape, 15 septembrie si 1 octombrie, majorarea fiind de 0,16 lei pe litru pentru fiecare din cele doua etape.
Sursa: www.mediafax.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*