Actualitate

Liderii europeni, multumiti de proiectele pentru 2014 – 2020

In contradictie cu ceea ce spun de cateva luni politicienii opozitiei, Romania este in grafic in ceea ce priveste acordul de parteneriat cu Comisia Europeana (CE) pentru viitoarea perioada de programare financiara.

Tara noastra si-a elaborat si a si trimis catre Bruxelles o strategie cu „grosul” proiectelor ce urmeaza a fi implementate in perioada 2014 – 2020. Afirmatia a fost facuta de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, care s-a intalnit de curand cu comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, despre care a spus ca a avut o atitudine pozitiva fata de draftul primit de la Bucuresti.
Ea a precizat ca a fost prima intalnire cu comisarul european Johannes Hahn dupa deblocarea platilor pe Programul Operational Sectorial Transport (POS-T), prilej cu care acesta s-a interesat despre prioritatile pe care si le-a stabilit Romania in domeniu, pentru a stabili in ce masura corespund cu obiectivele CE. Mai mult, CE intentioneaza sa ne ajute sa atragem banii pe care UE ne indeamna sa-i bagam in drumurile noastre. „Avem sprijinul total al CE prin expertii pe care chiar doreste sa ni-i trimita pentru a ne asista si de acum incolo in implementarea proiectelor existente, pentru ca ne dorim intr-adevar sa beneficiem cat mai mult de oportunitatea aceasta pe care o avem de a cheltui fondurile care au fost deblocate. Avem in continuare ca obiectiv si stabilirea strategiei pentru urmatoarea perioada de programare”, a declarat Ramona Manescu.

RECUPERARI

Ministrul Transporturilor a spus ca Romania nu a trimis inca cereri de rambursare pe POS-T, fiind in acest moment in faza in care, impreuna cu expertii CE, incearca sa identifice proiectele care pot fi implementate cat mai repede. „Pentru cele care inca sunt cu probleme, ne vor asista in deblocarea lor si speram ca in scurt timp sa reusim sa recuperam din decalaj, pentru ca si Comisia are tot interesul sa faca lucrul acesta, mai ales ca au vrut sa deblocheze fondurile si au girat cumva succesul acestui demers”, a adaugat Manescu.
In ceea ce priveste stabilirea prioritatilor din domeniul transporturilor, Ramona Manescu a precizat ca saptamana viitoare se va derula prima reuniune a unui grup de lucru comun cu serviciile CE, urmand ca apoi sa aiba loc o colaborare permanenta.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*