Actualitate

IPS Bartolomeu a murit

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a decedat luni. Decesul a fost anuntat oficial de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului.
„Cu regret si durere in suflet, dar cu nadejdea in mila si mangaierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului anunta ca in ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19.25, Parintele nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, si-a inceput calatoria spre imparatia Cerurilor”, se spune intr-un comunicat de catre Consiliu Eparhial. Decesul a survenit la Sectia de Terapie Intensiva a Clinicii Chirurgie I dinCluj-Napoca, precizeaza sursa citata.
 „inconjurat de medici, prieteni, ucenici si colaboratori apropiati, trupul inaltpreasfintitului Bartolomeu a cedat multiplelor afectiuni care i-au marcat ultima perioada de viata. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului va fi depus in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, unde toti cei care doresc ii vor putea aduce un ultim omagiu”, se mai arata in comunicat. 
Ziua inmormantarii, in cripta ierarhilor din altarul Catedralei Mitropolitane, va fi anuntata ulterior. „in toate aceste zile de doliu, ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii noastre vor inalta rugaciuni pentru iertarea pacatelor si dumnezeiasca fericire a sufletului nobil al Parintelui nostru Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu si pentru vesnica sa odihna in imparatia lui Dumnezeu, alaturi de alesii sai. „Dumnezeu sa il odihneasca in pace si pe toti cei indurerati sa ii aline cu mangaierea Duhului Sfant!”, arata comunicatul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*