Actualitate

Gradinita moderna inaugurata la Tortomanu

Administratia locala din Tortomanu a inaugurat, joi, 19 Martie, gradinita comunei.

Cladirea reabilitata este situata in centrul localitatii iar in prezent se poate spune ca institutia de invatamant le concureaza cu succes pe cele din mediul urban

Evenimentul a fost onorat de prezenta presedintele Consiliului Judetean Nicusor Daniel Constantinescu, prefectul Liviu-Tit Brailoiu, senatorul PSD Nicolae Moga, inspectorul general al Inspectoratului General Scolar, Petrica Miu, primarul comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru, edilul localitatii Silistea, Mihai Soare, seful administratiei locale din comuna Pestera Valentin Vrabie, primarul din Agigea Cristian Carjaliu, primarul comunei Giurgita, judetul Dolj, Valentin Mitrica. Invitatii, alaturi de parintii beneficiarilor directi ai investitiei, copiii din comuna, si cadrele didactice au pasit in noul asezamant, care s-a realizat cu sprijinul Consiliului Judetean si prin efortul primariei.

Nicusor Constatinescu, declarat presedintele copiilor

Lucian Chitic, edilul comunei Tortomanu a afirmat ca investitiile in domeniul educativ reprezinta o prioritate in acest mandate. & in momentul in care am fost ales una dintre prioritatile mele au fost copii intrucat ei reprezinta viitorul comunei si al tarii noastre.

Gradinita functiona inainte in doua schimburi, dimineata si dupa-amiaza si am hotarat sa transformam fostul sediu al Primariei intr-o institutie moderna destinata copiilor din Tortomanu. As dori sa ii multumesc cu aceasta ocazie lui Nicusor Constantinescu pentru sprijinul acordat. Prin ajutorul oferit de acesta in cadrul acestui proiect. Nicusor Constantinescu a dovedit inca o data ca este presedintele copiilor”, a declarat primarul.

Elena Gradinaru, directoarea scolii si a gradinitei din comuna a multumit in numele locuitorilor comunei autoritatilor prezente la inaugurare pentru amenajarea institutiei si a smuls promisiunea extinderii institutiilor de invatamant din localitate din partea presedintelui CJC. & Aveti o gradinita in care veti putea sa va cresteti copii in liniste.

Ca reprezentant al Guvenului in teritoriu va asigur ca veti avea parte de tot sprijinul meu in toate proiectele ce se vor demara in comuna Tortomanu. imi doresc ca peste multi ani, elevii prezenti la inaugurare sa faca si ei gradinite”, a aratat prefectul Liviu Tit Brailoiu, felicitandu-l, totodata, pe primar pentru realizare.

Copii din Tortomanu vor vizita Senatul Romaniei

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Nicusor Constantinescu a declarat ca scolarii de la sate au acelasi drepturi ca si cei de la oras si ca investitiile din comuna se vor extinde. &Este o onoare sa ma aflu printre voi si ma bucur ca am putut sa imi respect promisiunea facuta locuitorilor din Tortomanu cu ceva timp in urma”, a mai spus Constantinescu, care i-a rugat pe copii sa aiba grija de plantele din curtea gradinitei. De asemenea, acesta l-a asigurat pe primarul Lucian Chitic de tot sprijinul sau in derularea viitoarelor proiecte ale comunitatii locale.

Prezent la eveniment, senatorul pesedist Nicolae Moga le-a promis copiilor o excursie la Bucuresti cu scopul vizitarii cladirii in care isi desfasoara activitatea Senatul Romaniei. &impreuna cu Nicusor Constantinescu si Consiliul Judetean am lansat un program pentru copii intitulat O zi parlamentara.

Consiliul judetean va asigura trasnportul si soferul care ii va duce pe copii din Tortomanu la Bucuresti, iar eu voi fi gazda lor”, a precizat Moga. Inaugurarea a continuat cu un mic program artistic sustinut de elevii scolii din Tortomanu.

Totodata, presedintele CJC impreuna cu primarul Lucian Chitic, prefectul Liviu Brailoiu si senatorul Nicolae Moga au plantat doi pomi de tei in gradina institutiei de invatamant. Gradinita &Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici” din Tortomanu a fost reabilitata de administratia locala cu sprijinul Consiliului Judetean.

Unitatea de invatamant a fost zugravita si dotata cu geamuri termopane, mobilier nou in salile de clasa, grupuri sanitare interioare noi, instalatii electrice noi de iluminat, instalatie de irigatie moderna. in parcul din spatele gradinitei s-au creat alei, s-au montat bancute a fost amplasata o fantana arteziana, si s-au plantat pomi ornamentali. De asemenea, in fata gradinitei s-a amenajat un loc de joaca modern dotat cu topogane si leagane. Reabilitarea gradinitei a mai inclus imprejmuirea cladirii cu un gard de 50 de metri cu fier forjat si plasa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*