Actualitate

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie ramane sub control judiciar

Curtea de Apel Constanta a respins, marti, solicitarea revocarii masurii controlului judiciar formulata in cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, in dosarul „Nazarcea, in care este acuzat, alaturi de alte persoane, de obtinere fara drept de fonduri europene.
Curtea de Apel Constanta a respins cererea de revocare a controlului judicar si a decis mentinerea masurii pe o perioada de pana la 60 de zile, cu incepere de la data de 12 septembrie.
Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit avocatului Maria Vasii, unul din aparatorii IPS Teodosie, decizia Curtii de Apel Constanta nu va fi contestata la ICCJ.
Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie este acuzat, in dosarul „Nazarcea”, alaturi de alte persoane, de obtinere fara drept de fonduri europene.
La Curtea de Apel Constanta a avut loc, luni, primul termen din dosarul in care Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este judecat, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.
Dosarul s-a aflat, pana acum, in procedura de camera preliminara, la Curtea de Apel Constanta, iar fata de IPS Teodosie este in vigoare masura controlului judiciar.
La termenul de luni, avocatul prelatului, Maria Vasii, a solicitat revocarea masurii controlului judiciar.
Instanta a amanat pronuntarea pentru marti, 12 septembrie.
Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 2 octombrie.
Sursa: www.mediafax.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*