Colaborare romano-olandeza pentru salvarea plajelor

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate
Conferinta internationala pentru gospodarirea apelor Future cooperation Romania The Nederlands”, a debutat recent la Sinaia, in prezenta Anei Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si a directorului general al Administratiei Nationale Apele Romane”, Marius Postelnicescu. Conferinta s-a desfasurat timp de trei zile si a reunit reprezentanti ai Ministerelor Mediului si Dezvoltarii Durabile, Transporturilor si Gospodaririi Apelor din Olanda, Waterboard-urilor olandeze si Directiilor de Apa din Romania.
Cooperarea intre Romania si Olanda in domeniul gospodaririi apelor dureaza de 15 ani, timp in care au fost derulate mai multe proiecte. La nivelul Directiei Apelor Dobrogea Litoral au fost implementate 6 proiecte, referitoare la implementarea directivei cadru a apei, managementul integrat al zonei costiere, poluare marina, managementul plajelor, etc. Proiectele au fost finantate cu sume intre 70.000 si 410.000 de euro, de catre guvernul olandez. in cadrul conferintei, a fost prezentat proiectul Managementul plajelor zona pilot Mangalia”, care a prezentat interes in randul participantilor.
Proiectul a cuprins si campania de comunicare Gunoiul Doare”, derulata pe parcursul verii 2007, cu sprijinul elevilor din municipiul Mangalia. Project managerul olandez, Sjaak Mooiman, a precizat ca isi doreste continuarea proiectului anul viitor, avand ca principale obiective comunicarea si educatia turistilor dar si punera in practica a legislatiei existente de catre institutiile abilitate, cooperarea cu operatorii de plaja dar si amenajarea plajelor.
Principalul rezultat al acestui proiect este imbunatatirea cooperarii la nivel administrativ, acest lucru facilitand punerea in aplicarea a legislatiei privind gospodarirea plajei. Implementarea cu succes a proiectului va duce la un management durabil ce va permite autoritatilor sa indeplineasca cerintele europene si va stimula asigurarea protectiei mediului inconjurator al zonei.
La inceputul lunii septembrie a fost programata o intalnire finala cu partenerii olandezi dar si cu autoritatile romane implicate. Copii participanti in campania de comunicare Gunoiul Doare!rdquo; au primit premii si diplome.
Proiectul ,,Managementul Plajelor de pe Litoralul Romanesc al Marii Negrerdquo; zona pilot Mangalia, demarat prin Hoogheemraadschap van Rijnland Waterboard si Ministerul Transporturilor, Lucrarilor Publice si managementul Apelor Olanda in colaborare cu agentia de mediu IJmond and of Rijnland, avand ca beneficiari Directia Apelor Dobrogea Litoral si Primaria Mangalia doreste, pe de-o parte sa imbunatateasca cooperarea intre autoritatile statului care au atributii pe plaje, iar pe de alta parte, sa informeze si sa constientizeze cetatenii in privinta importantei pe care o reprezinta plajele litorale.

Album foto

 • Articole din editia din data de 17 Noiembrie 2007

 • Colaborare romano-olandeza pentru salvarea plajelor

  Actualitate
 • Se amana subventiile pentru agricultura

  Actualitate
 • "Romania trebuie sa-si asume alte responsabilitati culturale"

  Actualitate
 • Infrastructura moderna, in Nicolae Balcescu

  Actualitate
 • Primaria Castelu, taiata de pe lista finantarilor

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771