Herghelia Mangalia, la prima cursa de anduranta din istorie

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Actualitate

Moment special sambata, la Herghelia Mangalia, unde s-a desfasurat prima cursa de anduranta din istoria crescatoriei de cai pur sange arab din sudul Dobrogei.

Redeschisa in luna august, dupa ce Consiliul Judetean Constanta, Primaria Mangalia si Romsilva (n.r. - administratorul tuturor hergheliilor de stat din Romania) au investit peste doua milioane si jumatate de lei in lucrari de modernizare a grajdurilor, aleilor si cailor de acces din hipodrom si a echipamentelor, Herghelia Mangalia devine astfel un pol de interes pentru toti pasionatii sportului ecvestru.
Organizata de Asociatia Crescatorilor de Cai din Dobrogea "Hippontica", sub egida Federatiei Ecvestre Romane, proba de 30 km de anduranta desfasurata sambata a adunat la start unsprezece concurenti. Cei 30 km ai traseului au fost impartiti in doua etape de cate 15 km, dupa prima dintre ele concurentii fiind obligati sa revina la start pentru o scurta perioada de refacere. La final, prima cursa de anduranta din istoria hergheliei a fost castigata de Dragos Pistol si calul sau, Nedjari XII-17.
"Am participat cu acest cal si la probe de 40 km. Sper sa se organizeze curse si pe distante mai mari", a declarat, la final, castigatorul. La concurs a luat startul si o concurenta in varsta de numai 14 ani, Cristina Pintea, aflata la prima experienta de acest gen. "A fost foarte obositor, dar m-am pregatit in ultimele doua saptamani pentru a rezista in aceasta proba. Cea mai dificila parte a traseului a fost pe aratura, unde caii au fost destul de obositi", a precizat tanara concurenta
Presedintele Asociatiei "Hippontica", Aurel Nanescu, marturisea ca acest gen de eveniment estedoar startul unor curse care vor transforma Herghelia Mangalia intr-un punct extrem de interesant pentru judetul Constanta. "A fost o cursa oficiala de calificare de 30 km sub egida Federatiei Ecvestre Romane, iar pentru anul viitor avem in program cel putin alte doua curse de anduranta pentru care am facut demersul necesar de a fi introduse in calendarul competitional. Ne bucuram ca am reusit sa realizam aceasta cursa de anduranta dupa mult timp si speram ca in continuare sa putem face fata asteptarilor tuturor iubitorilor de cai pentru organizarea si altor concursuri, de atelaje, de obstacole, de galop, anduranta", a declarat Nanescu.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Noiembrie 2013

 • ACORDURI Romania-China: Care sunt proiectele pentru care cele doua tari colaboreaza

  Actualitate
 • Herghelia Mangalia, la prima cursa de anduranta din istorie

  Actualitate
 • Activitatea "Sarbatoarea prajiturilor"a fost organizata si in acest an in satul Biruinta

  Actualitate
 • Drumul de exploatare de la Tirgusor in lucru

  Actualitate
 • Luna cadourilor vine in dar cu multe realizari pentru locuitorii din Mihai Viteazu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771