Pictarea bisericii din comuna Independenta

Februarie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Conform declaratiilor edilului sef Cristea Gascan, lacasul de cult ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena", se afla in plin proces de pictare, lucrarile fiind demarate in luna decembrie a anului trecut.

"O echipa formata din trei oameni minunati, inzestrati cu un talent deosebit si cu multa putere de munca, au venit in comuna noastra si ne-au intins o mana de ajutor, in conditiile in care ne doream foarte mult sa vedem biserica pictata. Este vorba despre domnul Viorel Dumitru Neagu din Bucuresti ce face o echipa grozava cu ucenicul Adrian si ajutorul Liviu, din mana si pensula carora ies niste picturi desavarsite. Pana la aceasta data a fost pictat altarul, in momentul de fata lucrandu-se la turla mare. Sper ca, pana la data de 15 august 2013, toate picturile sa fie gata, pentru a putea sa sfintim biserica", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Independenta, Cristea Gascan.
De asemenea, domnul Viorel Dumitru Neagu, ne-a impartasit cateva din secretele picturii lacasului de cult ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena". "In primul rand, folosim vopsea de cea mai buna calitate si anume tempera grasa ce contine ulei de in. De asemenea, pictura cu aceasta vopsea este singura prin care peretii au posibilitatea sa respire. In prealabil, acestia au fost gletuiti, slefuiti, dati cu amorsa dupa care noi i-am dat cu o solutie de noi stiuta, preparata cu oua. Este o biserica frumoasa interior si exterior, dar care se va insufletii atunci cand peretii vor fi plini de icoane pictate cu atata suflet si mult drag. Este a 17 biserica de care ma ocup", ne-a comunicat pictorul Neagu Viorel.
Lacasul ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena", nu avea decat opt picturi. Constructia a fost ridicata undeva prin anul 1926, timp in care a mai beneficiat de diferite lucrari de reabilitare insa, in ultimii trei ani acestea au fost aprofundate, devenind o biserica foarte frumoasa, de care enoriasii sunt foarte mandri.
Pictarea unei biserici se desavarseste prin emanatia talentului artistului, prin gratia creatiei sale si prin inspiratia sa divina.


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Investigatii europene pentru inimile constantenilor

  Social
 • Lucrari demarate la Satul Pescaresc din Tuzla

  Social
 • 2013, un an al dezvoltarii pentru comuna Tuzla

  Social
 • Investitii pentru o viata mai buna a locuitorilor, la Amzacea

  Social
 • Reabilitarea Scolii cu clasele I-VIII din Dumbraveni, pe ultima suta de metri

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 3 persoane cu dizabilit─â╚Ťi din Ciobanu au primit vehicule din partea autorit─â╚Ťilor locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora ╚Öi JD Agro Amzacea sus╚Ťin ├«nv─â╚Ť─âm├óntul ├«n comunit─â╚Ťile locale

  Social
 • 120 de copii din B─âr─âganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Prim─âria Municipiului Medgidia - Anun╚Ť de Interes Public

  Social
 • Copiii din Sili╚Ötea, ├«n excursie la Aqua Magic

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771