Locuintele din Mangalia, incalzite in sfarsit!

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Administratie locala

Dupa multe zile, "congelatoarele" din Mangalia, "folosite" pe post de locuinta de catre 20.000 de oameni, s-au dezmortit (in sfarsit!), intrucat centralele termice au primit, sambata, combustibilul necesar incalzirii apartamentelor. Minunea s-a datorat interventiei presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, care, in urma discutiilor cu viceprimarul Mangaliei Constantin Filimon, a facut o comanda catre Petromidia pentru doua cisterne cu combustibil. Culmea este ca interesul manifestat de autoritatile locale din Mangalia s-a stins foarte repede. Desi intreaga actiune de descarcare a combustibilului trebuia sa se desfasoare in parteneriat cu administratia locala, nimeni de la Primarie nu a raspuns sambata la telefoanele date de reprezentantii Consiliului Judetean pentru a semna actele de confirmare a livrarii combustibilului. Ca sa nu lase masinile cu combustibil sa plece inapoi, presedintele CJC, Nicusor Daniel Constantinescu, a apelat la colegul sau pe linie de partid, primarul suspendat abuziv Claudiu Tusac, care a gasit solutia apeland la consilierul local PSD Bogdan Maganu, cel care a semnat actele necesare pentru a se trece la descarcarea combustibilului in rezervoarele Callatis Therm SA.

Prezent, la randu-i, la descarcarea cisternelor, Tusac a spus ca nu intelege de ce nici viceprimarul Constantin Filimon, nici un alt consilier local sau reprezentant al Primariei Mangalia nu au dorit sa confirme sosirea combustibilului. El spune ca acest lucru nu face decat sa intareasca opinia potrivit careia anumiti oameni politici nu doresc sa asigure caldura in locuintele cetatenilor din Mangalia, atitudinea lor fiind de neacceptat in conditiile in care, de o saptamana, oamenii nu au avut deloc caldura in apartamente, iar temperaturile au stationat in jurul valorii medii de -10 grade Celsius.

Din pacate, combustibilul din cele doua cisterne a fost suficient doar pentru a incalzi caloriferele din apartamentele din Mangalia timp de aproximativ 48 de ore. Programul, demarat la insistentele CJC, continua in zilele urmatoare daca se va gasi si o solutie comuna, cu contributia tuturor: Primarie - CJC - Guvern si alte institutii abilitate. Pentru a rezolva aceasta problema, presedintele CJC a purtat mai multe convorbiri telefonice cu ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, pe tema incalzirii centralizate de la Mangalia.
In urma discutiilor, s-a convenit transmiterea catre Guvernul Romaniei a unei situatii detaliate a starii de fapt si solicitarea de eliberare din rezerva de stat a unei cantitati de 3.600 de tone de combustibil pentru asigurarea functionarii centralelor termice, cererea urmand a fi discutata in regim de urgenta in prima sedinta a Executivului.
Constantinescu: Cer destituirea prefectului; la Mangalia nu este viscol, dar oamenii ingheata in case
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, cere destituirea prefectului Claudiu Iorga Palaz pe care-l considera vinovat de situatia de la Mangalia. Singura problema din judetul Constanta este Mangalia. Toata problema a pornit de la prefect care a suspendat de doua ori abuziv un primar (Claudiu Mihai Tusac -n.r.). Cer destituirea prefectului. La Mangalia nu este viscol, dar oamenii ingheata in case, a spus Constantinescu.


Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Februarie 2012

 • Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: au baut si au adormit acolo

  Administratie locala
 • Directorul Transelectrica, revocat din functie pentru proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile

  Administratie locala
 • Navodari, orasul cu unele dintre cele mai scazute facturi la caldura

  Administratie locala
 • Transelectrica limiteaza exportul de electricitate, din cauza conditiilor meteorologice

  Administratie locala
 • Locuintele din Mangalia, incalzite in sfarsit!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771