UNGUREANU, PREMIER DESEMNAT

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Politic

Seful SIE a fost desemnat premier de presedintele Traian Basescu luni seara. Istoric de profesie, Ungureanu a fost ministru de Externe in Guvernul Tariceanu, de unde a fost dat afara!

CINE E Mihai Razvan Ungureanu?
Istoric de profesie, absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii "Al.I. Cuza", Iasi (1992), MRU a urmat studii postuniversitare la Centrul pentru Studii Ebraice din cadrul St. Cross College, Universitatea Oxford, Marea Britanie (1992-1993) si si-a sustinut doctoratul in istorie moderna la Universitatea "Al.I. Cuza" (2004). In diplomatie a debutat ca secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe (1998-2001), detinand ulterior functiile de emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003) si coordonator adjunct al Initiativei de Cooperare Sud-Est Europene, cu sediul la Viena (2003-2004). In decembrie 2004 devine ministru al Afacerilor Externe, functie pe care o detine pana in martie 2007. Revine la Viena in martie 2007 in calitate de coordonator adjunct al Initiativei de Cooperare Sud-Est Europene pana in decembrie 2007, cand este numit director al Serviciului de Informatii Externe.

Mihai Razvan Ungureanu: "Multumesc pentru increderea acordata mie de factorii decizionali. Imi asum aceasta responsabilitate si va asigur ca se va indeplini cu onestitate si responsabilitate. Am experienta unor institutii care sub mandatul meu au devenit performante: MAE si SIE. Reformele vor continua, plusul pe care il voi aduce este acela al unui bun administrator. Am fost intotdeauna loial interesului public si intereselor nationale. Guvernul pe care il voi forma are nevoie de sprijin parlamentar, de sprijinul populatiei. Optiunile mele ideologice au fost intotdeauna de dreapta. Am in vedere discutii cu partidele de coalitie in vederea formarii programului de guvernare si a cabinetului. Discutii cu liderii Opozitiei.Prioritatea mea esentiala este stabilitatea politica si economica a Romaniei!".
Articole din editia din data de Februarie 2012

 • UNGUREANU, PREMIER DESEMNAT

  Politic
 • Locuintele la mansarda din Navodari vor putea fi cumparate si prin credit

  Politic
 • Ninsoarea a creat probleme si in comuna Lumina

  Politic
 • Spectacolul Marii

  Politic
 • Proiecte privind cresterea sigurantei si reabilitarea spatiilor verzi, lansate la Medgidia

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771