Refacerea promenadei din Eforie Nord

Decembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Obiectivul acestui important proiect, consta in amenajarea aleii de promenada din zona cuprinsa intre hotelurile Acapulco, Belona si Aleea Belona, zone ce sunt an de an vizitate de turisti.
Proiectul reprezinta promovarea si valorificarea patrimoniului cultural si arhitectonic din Eforie Nord in vederea stimularii cresterii economice locale si regionale dar si a crearii de noi locuri de munca in contextul protejarii mediului inconjurator si asigurarii dezvoltarii durabile.
Astfel, locul preferat de turisti pentru o plimbare pe malul marii ar putea fi reamenajat complet daca proiectul depus recent spre finantare de administratia locala a orasului Eforie va fi aprobat. Noua promenada ar putea constitui un punct de atractie in plus pentru turistii care viziteaza statiunea Eforie Nord.
Documentatia a fost depusa la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar investitia ar putea fi finantata prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor Poli urbani de crestere", Domeniul de interventie 1.1. "Planuri integrate de dezvoltare urbana".
Mai exact, obiectivul proiectului consta in amenajarea aleii de promenada din zona cuprinsa intre hotelurile Acapulco, Belona si Aleea Belona. Lucrarile vor avea ca scop extinderea aleii de promenada, montarea unui parapet nou, realizarea a trei puncte de belvedere, pavaj cu dale care imita piatra naturala, montarea de banci si de cosuri de gunoi, a unui sistem de supraveghere, cat si realizarea sistemului de iluminat. Durata totala de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de executie de 12 luni. Valoarea totala a investitiei este de 9.895.834,16 lei, din care 7.817.581,41 lei reprezinta, asistenta financiara nerambursabila.
Statiunea este renumita pentru tratamentele cu factori naturali existenti aici, aceasta fiind functionala pe tot timpul anului.
Dotarile bazelor de tratament sunt la cel mai inalt nivel, de la instalatii pentru bai calde (apa sarata concentrata provenine din lacul Techirghiol), aparatura pentru impachetari calde cu namol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna pana la sali de gimnastica medicala, toate ajuta la tratarea mai multor tipuri de afectiuni precum cele locomotorii, reumatice, dermatologice, respiratorii, ginecologice.
In statiunea Eforie Nord, mai exact in zona situata intre Hotel Acapulco si Complex Belona se doreste efectuarea unor lucrari de consolidare si de modernizare a falezei Marii Negre, afectata de diferite fenomene de instabilitate, dupa cum urmeaza: balustradele (parapeti cu grinda) sunt inclinate catre plaja; aleile pietonale din pavele (superioare si intermediare) sunt deplasate, tasate, crapate, iar in unele zone pavelele lipsesc; sistemul de drenaj este colmatat si intrerupt, iar canalele de colectare si evacuare a apelor de suprafata sunt fisurate.

Articole din editia din data de Decembrie 2011

 • Refacerea promenadei din Eforie Nord

  Administratie locala
 • Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

  Administratie locala
 • Pachete de sarbatori pentru nevoiasii din Navodari

  Administratie locala
 • Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

  Administratie locala
 • Parc de recreere, in zona Cazinoului din Eforie Sud

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771