Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

Decembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primaria orasului Harsova a reparatizat un numar de patru blocuri ANL cu 64 apartamente, din pacate numarul cererilor (aproximativ 200), fiind mult mai mare decat numarul disponibil de apartamente.
La sfarsitul lunii noiembrie au fost predate catre familiile tinere patru blocuri ANL cu o capacitate de 64 de aparatemente. Aceste locuinte vor fi destinate inchirierii dar vor putea fi cumparate de cei doritori de a deveni proprietari, dupa o perioada de un an de zile, acest lucru nefiind neaparat obligatoriu. "Inca de anul trecut din decembrie, in cadrul Consiliului Tehnico - Economic din cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, ne-au mai fost aprobate spre constructie inca patru blocuri ANL cu un numar de 64 apartamente. Se stie ca in prezent, finantarea construirii acestor locuinte este sistata, speranta noastra fiind aceea ca intr-un viitor apropiat aceasta sa fie deblocata", a declarat pentru Graiul Dobrogei, Tudor Nadrag.
Urmeaza ca pana la sfarsitul lunii decembrie sa fie predate si cheile catre beneficiarii blocului cu 48 aparatemente sociale. "Desi m-am straduit sa asigur constructia unui numar important de locuinte in aceste vremuri de criza, raman cu gustul amar ca am creat o problema ce acum se intoarce impotriva noastra. Desi dam in folosinta 120 apartamente (un lucru extraordinar pentru un oras atat de mic), numarul solicitantilor creste zi de zi, ajungand la circa 600. Asta inseamna ca, 120 se vor bucura si 500 ne vor injura", a mai declarat Tudor Nadrag.

Bloc cu risc seismic, reabilitat
Conform declaratiilor sefului administratiei locale, a fost finalizata achizitia publica privind reabilitarea unui bloc de locuinte, cladire expertizata tehnic, incadrata la clasa 1 de risc seismic.
In Monitorul Oficial al Romaniei, s-a publicat in luna februarie Hotararea de Guvern privind aprobarea Programului de actiuni pe anul 2011 privind proiectarea si executia lucrarilor de consolidare. Aceasta se refera la reducerea riscului seismic la cladirile de locuit multietajate, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public.
Blocul P1 ales pentru reabilitare este situat in strada Plantelor nr. 33 din cartierul Soveja. Cladirea P+4, cu 60 de apartamente si cu o suprafata desfasurata de 3.390 de metri patrati a fost inclusa in programul de actiune al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Valoarea acestui proiect se ridica la suma de aproximativ 30 miliarde lei vechi, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie demarate lucrarile.
"De asemenea, cu resurse proprii, reabilitam fatada unui bloc din centrul orasului, al carui aspect afecteaza imaginea centrului civic si de asemenea, reparam si extindem sediul ISU, unde isi desfasoara activitatea 80 de pompieri", ne-a mai declarat primarul orasului Harsova.Articole din editia din data de Decembrie 2011

 • Refacerea promenadei din Eforie Nord

  Administratie locala
 • Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

  Administratie locala
 • Pachete de sarbatori pentru nevoiasii din Navodari

  Administratie locala
 • Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

  Administratie locala
 • Parc de recreere, in zona Cazinoului din Eforie Sud

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771