Medicii pot face garda la domiciliu. Pentru aceasta munca primesc 40% din sumele pentru garda din spital

13 Decembrie 2011, Dorin Mincu

Actualitate

Medicii pot face garda la domiciliu, dupa-amiaza si noaptea in cursul saptamanii, precum si continuu in weekend si sarbatorile legale, cu conditia sa raspunda la solicitari in maximum 20 de minute, pentru aceasta munca primind 40% din sumele pentru garda din spital, potrivit unui proiect al MS.
Astfel, conform proiectului de act normativ, continuitatea asistentei medicale se poate asigura si prin garda la domiciliu, care se organizeaza pe specialitati medicale, daca in sectiile sau compartimentele cu paturi precum si in ambulatoriu integrat al spitalului sunt incadrati cel putin doi medici in specialitatea respectiva.
In garda la domiciliu, pe specialitati pot fi cooptati si medici care nu sunt angajati in unitatea respectiva, dar care sunt confirmati prin ordin al ministrului Sanatatii in specialitatea stabilita pentru aceasta activitate.
De asemenea, garda la domiciliu poate fi organizata in zilele lucratoare, intre ora de terminare a programului stabilit pentru activitatea curenta a medicilor si ora de incepere a programului de dimineata din ziua urmatoare.
In zilele de sambata si duminica, dar si de sarbatorile legale si in celelalte zile in care, potrivit reglementarilor legale, nu se lucreaza, garda la domiciliu incepe de dimineata si dureaza 24 de ore.
Medicul care asigura garda la domiciliu este obligat sa raspunda la solicitarile primite din partea medicului coordonator de garda intr-un interval de maxim 20 minute, se mai arata in proiectul de act normativ.
Prin asigurarea continuitatii cu garda la domiciliu si chemari in caz de urgenta, costurile unei linii de garda se reduc in medie cu 50 la suta.
Ministerul Sanatatii a facut aceste precizari intrucat regulamentul de organizare si efectuare a garzilor nu prevede modul de reglementare a garzilor la domiciliu, se mai arata in documentul citat.

Articole din editia din data de 13 Decembrie 2011

 • Refacerea promenadei din Eforie Nord

  Actualitate
 • Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

  Actualitate
 • Pachete de sarbatori pentru nevoiasii din Navodari

  Actualitate
 • Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

  Actualitate
 • Parc de recreere, in zona Cazinoului din Eforie Sud

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771