Scoala din Pecineaga a "imbracat" straie de sarbatoare

Decembrie 2011, Iulia Flfan

Social

Doua zile de sarbatoare la Scoala cu clasele I-VIII din localitatea Pecineaga, unitatea de invatamant celebrand in perioada 29-30 noiembrie, "Zilele Scolii".
La festivitatea de deschidere a manifestarilor au fost prezenti edilul sef al comunei Pecineaga, Niculae Stan, seful Cabinetului Parlamentar al deputatului Colegiului 5, Dana Constantinescu, o fosta eleva a scolii sarbatorite, cadre didactice, parinti, reprezentanti ai generatiilor trecute, personalitati locale.
Directorul institutiei de invatamant, prof. Loredana Stoian a declarat in cadrul evenimentului ca, organizarea acestei prime editii a "Zilelor Scolii" Pecineaga se doreste sa devina traditie: "Ziua scolii reprezinta pentru fiecare dintre noi, invatacel sau dascal, un eveniment de marca, trezindu-ne deopotriva bucurie, tristete, voiosie si nostalgie. De aceea am considerat ca este benefica o legatura intre generatiile de ieri si cele de azi, alaturi de fosti profesori, directori, elevi ai scolii ce au avut un viitor stralucit acum la pensie. De asemenea am avut placerea sa invit directori si profesori din municipiul Mangalia, pe primarul localitatii Stan Niculae cu toata echipa sa si Consiliul Local, mesterul popular de la Muzeul Satului Pecineaga. Au fost de asemenea alaturi de noi in acest eveniment biserica si politia locala."
Din programul acestor manifestari au facut parte povestile comunei si ale scolii care i-au avut protagonisti pe fostii elevi si dascali. Totodata, invitatii au avut prilejul sa admire o expozitie de fotografii in care erau imortalizate generatiile de elevi si cadre didactice ale Scolii Generale Pecineaga. Tot in prima zi a festivitatii, au fost organizate concursuri interactive pentru elevi la mai multe discipline, au avut loc demonstratii sportive si un program artistic ce a cuprins un recital de dansuri grecesti.
Pe data de 30 noiembrie, a avut loc vernisajul expozitiei de desene "Ferma mea vesela", au fost prezentate traditii si obiceiuri de Sfantul Andrei, dar si proiectul "Lets Share Our Traditions and Customs". Totodata, oaspetii au putut asista la o reprezentare a ansamblului folcloric "Traditii dobrogene", dar si la scenete de teatru in limbile romana, franceza si engleza. "Scoala este locul in care dobandim uzante, cunostinte, un modus vivendi care isi va pune mai mult sau mai putin amprenta pe toata viata si activitatea noastra ulterioara, locul unde invatam sa traim si sa iubim, sa-i iubim pe cei ce ne sunt mentori, pe inaintasi, dar si cultura si progresul", a mai declarat directorul scolii generale Pecineaga.Album foto

 • Articole din editia din data de Decembrie 2011

 • Refacerea promenadei din Eforie Nord

  Social
 • Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

  Social
 • Pachete de sarbatori pentru nevoiasii din Navodari

  Social
 • Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

  Social
 • Parc de recreere, in zona Cazinoului din Eforie Sud

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771