Zona Ostrov-Adamclisi va fi promovata turistic

Noiembrie 2011, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Edilul sef al comunei Ostrov, Niculae Dragomir, a lansat pe data de 17 noiembrie in parteneriat cu administratia locala din Adamclisi, un proiect de anvergura intitulat "Visul Imparatului Traian", care vizeaza promovarea obiectivelor turistice de pe raza celor doua comune.
Proiectul Promovarea turistica a zonei Ostrov Adamclisi, reprezinta o relansare a turismului din zona, cunoscuta pentru atractiile sale turistice: monumente istorice si culturale, resurse naturale si speologice. De asemenea, reprezinta un sprijin in eforturile depuse pana acum de primariile comunelor implicate in proiect pentru dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic, evidentiind un produs turistic local "Visul Imparatului Traian": traseele Constanta Adamclisi Ostrov si Mangalia Adamclisi Ostrov, accentul fiind pe litoral, bogatia si biodiversitatea zonei.
Astfel, turistii pot descoperi atractii precum Monumentul si Cetatea Tropaeum Traiani Adamclisi, Cetatea bizantina Vicina, Insula Pacuiul lui Soare, Cetatea Durostorum, Manastirea si Pestera Sfantului Apostol Andrei, Manastirea Dervent, Izvorul Tamaduirii, Rezervatia Fantanita Murfatlar, Pestera Limanu, Lacul Bugeac si Lacul Oltina, Padurea Esechioi sau Peretii calcarosi de la Petrosani, Padurea Talasman, Padurea Bratca, Padurea Canaraua - Fetii.
Campania de promovare a proiectului, va urmari distribuirea a 900.000 de pliante pe 3 modele, 3.000 de brosuri pe 3 tipuri catre 400 de locatii de pe litoral si din judetul Tulcea, centre de informare turistica, muzee, agentii de turism si de transport local atat la nivel local, cat si national si panouri de promovare turistica. De asemenea, Cetatea Adamclisi va fi promovata printr-un film de animatie 3D, care va reda un tur virtual dinamic al cetatii, iar 10 panouri informative vor marca cele doua trasee pentru o mai buna orientare a turistilor-vizitatori. O expozitie fotografica va itinera litoralul in plin sezon prin locatiile Constanta - Mamaia si Tulcea si, in extrasezon, pe Valea Prahovei, zona cu trafic turistic maxim pe timp de iarna.
Turistii vor fi informati online asupra atractiilor zonei Ostrov - Adamclisi prin crearea unui website dedicat promovarii produsului turistic "Visul Imparatului Traian". Tendintele la nivel local si national indica necesitatea unei mai bune informari a turistului, interesat de destinatia turistica aleasa, a confortului la care se asteapta in locul cazarii. "Prin acest proiect ne dorim cresterea numarului de turisti cu 15% dar si crearea unei identitati culturale a zonei Ostrov Adamclisi", a declarat edilul sef al comunei Ostrov.
Imensa incarcatura cultural istorica a zonei, folclorul specific dobrogean la Vest de Dunare cu frumusetea peisajului si unicitatea tipului de relief in Romania, au stat la baza alegerii acestei zone ca obiect al produsului turistic. Reprezinta astfel, potentialul practicarii unui turism cultural istoric si ecoturism.
Proiectul a fost aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si are o durata de implementare de 24 de luni, in perioada 18.08.2011 - 17.08.2013, si un buget total de 529.096,84 de lei. Valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 55.469,83 de lei, iar cofinantarea eligibila din partea celor doua administratii locale este de 8.533,82 de lei.

Articole din editia din data de Noiembrie 2011

 • USL va declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Basescu

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Centrul de Permanenta din Baneasa este functional

  Administratie locala
 • Copiii din Razoare vor avea gradinita

  Administratie locala
 • Primaria Navodari doreste sa amenajeze un patinoar cu sprijinul Rompetrol

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Preg─âtiri pentru ├«nceperea anului ╚Öcolar ├«n F├ónt├ónele. Tablete pentru to╚Ťi copiii

  Administratie locala
 • Interven╚Ťii la re╚Ťeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de str─âzi ├«n F├ónt├ónele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771