Localnicii satului Petrosani s-au trezit cu aparatura electrocasnica arsa

Septembrie 2011, Iulia Fţlfan

Social

Conform declaratiilor edilului comunei Deleni Marian Dan, pe data de 20 septembrie o variatie de tensiune a ars in aproape toata localitatea, aparatura din casele oamenilor, aproximativ un numar de 70 de familii inregistrand pagube semnificative.
Mare parte dintre locuitorii satului Petrosani, de pe Aleea Castanilor au declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe data de 20 septembrie, undeva in jurul orei 13.00 erau la munca, acela fiind momentul in care s-a produs socul electric pe reteaua de alimentare cu energie. Nefiind in gospodariile lor, acestia nu au mai apucat sa salveze mare lucru din aparatura electronica sau electrocasnica, achizitionata cu mari eforturi. Au fost si sateni ce si-au dat seama de pericol si au deconectat de la sursa de energie frigiderele, televizoarele, masinile de spalat, calculatoarele, casetofoanele si alte bunuri. 
„Cand am intrat in casa si am aprins lumina, am ramas uimita de cat de puternic luminau becurile, era ca si cum soarele ar fi intrat in casa, pur si simplu nu ma puteam uita la bec. Sunt necajita, un televizor aveam si eu si pe ala mi l-a ars. Cine ne mai despagubeste pe noi acum”, ne-a declarat cu lacrimi in ochi, doamna Marcu Ioana. 
Cum bine se stie, oamenii la tara traiesc greu, de pe o zi pe alta, muncind cu ziua la camp ori pe unde se mai gaseste. Tristetea de pe chipurile lor e cu atat mai mare cu cat nu le vine sa creada ca au ramas fara bunurile pe care le-au cumparat cu mare sudoare si cu mare truda, renuntand probabil la multe, pentru un televizor ori pentru o masina de spalat. 
“Copiii mei se uitau la desene animate in acel moment, eu cu treaba prin gospodarie. Baiatul cel mare a vazut iesind fum din televizor, moment in care a scos-o pe fetita cea mica in brate din casa iar mai apoi s-a intors si a scos cablul din priza. in toata casa mirosea a cauciuc ars si a plastic topit. Televizorul l-am luat la ocazie, pentru ca suntem saraci, nu ne-am permis unul nou. Au venit cei de la primarie, am scris niste declaratii, insa sincer nu cred intr-o rezolvare. Multumim lui Dumnezeu ca nu ne-au luat casele foc, ce ne faceam atunci?”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, doamna Ruse Elena. 
O alta localnica, doamna Petrovici Anica, ne-a spus ca niciodata, in 40 de ani de cand locuieste in satul Petrosani, nu a mai trait asa ceva. in momentul in care lumina a revenit brusc, puterea a fost atat de mare incat au bubuit becurile, situatia fiind una extrem de neplacuta. 
Si primarul Marian Dan este afectat de tot ce li s-a intamplat oamenilor si pentru a rezolva problema, face demersuri sa ii ajute pe oameni in depunerea unor declaratii prin care cer companiei ENEL despagubiri. 
ENEL Dobrogea a afirmat ca pe linia care alimenteaza comuna s-a produs un scurt-circuit din cauza unor crengi cazute peste firele electrice. Pagubele oamenilor nu au fost inca estimate.
Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Inspectoratul scolar Judetean a mai inchis o scoala in comuna Lipnita

  Social
 • Fotbal Liga aIV a

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Localnicii satului Petrosani s-au trezit cu aparatura electrocasnica arsa

  Social
 • Locuinte protejate pentru adultii cu dizabilitati

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria F├ónt├ónele va acorda stimulente financiare pentru ├«ntemeierea familiei ╚Öi pentru nou n─âscu╚Ťi

  Social
 • Caravan─â de informare pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Rom├óne s─ârb─âtorit─â ├«n municipiul Medgidia

  Social
 • Prim─âria municipiului Medgidia ├«╚Öi premiaz─â cet─â╚Ťenii

  Social
 • Flori pentru osta╚Öi la Cump─âna! Ziua Armatei Rom├óne, marcat─â de autorit─â╚Ťile comunei

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771