Locuinte protejate pentru adultii cu dizabilitati

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Social

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta vor demara lucrarile de construire a zece locuinte protejate, in cadrul proiectului „Locuinte protejate destinate persoanelor adulte cu handicap” din localitatile Topraisar si Negru Voda.
Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, in parteneriat cu reprezentantii Consiliului Judetean Constanta (CJC), au demarat, in 2004, planul de restructurare a zonelor rezidentiale pentru persoanele cu handicap. 
Proiectul demarat in data de 22 septembrie are ca obiectiv general crearea serviciului social de tip locuinta protejata care sa asigure o viata independenta unui numar de 60 adulti cu handicap neuropsihic si locomotor, proveniti din Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Techirghiol si din serviciile de protectie a copilului. 
in Topraisar va fi ridicat un cartier format din patru case, fiecare cu o capacitate de sase locuri. in acestea se vor muta persoane adulte cu handicap neuropsihic care, in urma evaluarilor efectuate de angajatii DGASPC, dovedesc ca au abilitati de viata independenta. Alte astfel de sase locuinte vor fi construite si pe teritoriul localitatii Negru Voda. 
„Realizarea transferului persoanelor adulte cu handicap in locuinte protejate imbunatateste sansele acestora de-a se integra in societate. Aceste investitii sunt dovada faptului ca se pot realiza multe lucruri, chiar si in timp de criza, prin atragerea de fonduri europene”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.
Durata de implementare a proiectului este de 19 luni de la data semnarii contractului de finantare, urmand sa fie finalizat pe 9 aprilie 2012. Valoarea totala a proiectului este de 1.120.450 euro, dintre care, 583.260 de euro reprezinta contributia Consiliului Judetean Constanta, restul reprezentand contributia Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).  Cele doua cartiere de locuinte protejate urmeaza a fi finalizate in urmatoarele sase luni.

Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Inspectoratul scolar Judetean a mai inchis o scoala in comuna Lipnita

  Social
 • Fotbal Liga aIV a

  Social
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Social
 • Localnicii satului Petrosani s-au trezit cu aparatura electrocasnica arsa

  Social
 • Locuinte protejate pentru adultii cu dizabilitati

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771