Antonescu, lui Voiculescu: Nu accept sa faceti jocurile lui Traian Basescu!

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Politic

 in sedinta USL de luni, co-presedintele Crin Antonescu l-ar fi acuzat pe liderul PC Dan Voiculescu ca ar face "jocurile" presedintelui Traian Basescu. Presedintele PNL a transmis conservatorilor sa respecte protocolul Uniunii.
Presedintele PNL Crin Antonescu i-a transmis luni liderului PC Dan Voiculescu faptul ca trebuie sa se hotarasca daca vrea sa faca "jocurile lui Traian Basescu", intrucat felul in care a fost gestionata de conservatori situatia candidaturii lui Sorin Oprescu dinamiteaza USL.
Discutia a avut loc luni, in biroul presedintelui PNL, si la ea au participat nu doar Crin Antonescu si Dan Voiculescu, dar si presedintele PSD Victor Ponta si cel al PC Daniel Constantin, au declarat surse politice.
Conform surselor citate, conservatorii ar fi dorit ca anuntarea lui Sorin Oprescu drept candidat al USL sa fie reluata, de data aceasta si cu prezenta liderului PC, ceea ce i-ar fi pus in incurcatura pe Crin Antonescu si Victor Ponta, care l-au prezentat pe Primarul General de saptamana trecuta drept candidatul Uniunii pentru un al doilea mandat.
Crin Antonescu i-a spus lui Dan Voiculescu faptul ca este"inacceptabila" modalitatea in care liderii PC au actionat, saptamana trecuta, in privinta anuntului pentru sustinerea lui Sorin Oprescu. Presedintele PNL i-ar fi transmis fondatorului PC ca liberalii nu vor accepta ca in viitor conservatorii sa aiba vreun drept de veto in privinta candidatilor.
Potrivit surselor citate, Victor Ponta a sustinut pledoaria colegului sau de Uniune, Crin Antonescu, astfel ca mesajul transmis conservatorilor a fost ca nu se va ceda niciunui fel de santaj, iar PC este liber ca, daca nu accepta conditiile din interiorul Uniunii, sa isi urmeze propriul drum.
in urma acestei discutii, Dan Voiculescu si Daniel Constantin ar fi parasit sediul PNL, fara sa mai parcipe la sedinta USL, au mai declarat sursele citate. Ulterior, conservatorii au anuntat ca se reunesc miercuri in sedinta Biroului Politic.
Dan Voiculescu si Daniel Constantin au parasit sedinta USL din aceasta dimineata, dupa care au convocat Biroul Politic al PC pentru a decide daca mai raman in Uniune. Tensiunile din USL au aparut dupa ce vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, la Iasi, ca va propune conducerilor PNL si PSD, in cursul acestei saptamani, iesirea PC din USL.


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Inspectoratul scolar Judetean a mai inchis o scoala in comuna Lipnita

  Politic
 • Fotbal Liga aIV a

  Politic
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Politic
 • Localnicii satului Petrosani s-au trezit cu aparatura electrocasnica arsa

  Politic
 • Locuinte protejate pentru adultii cu dizabilitati

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771