Inceput de an prescolar pentru micutii din Saligny intr-o noua gradinita

Septembrie 2011, Iulia Fţlfan

Social

Administratia locala condusa de edilul Gabriel Tatulescu a depus eforturi financiare mari pentru a putea finaliza lucrarile la gradinita inainte de inceperea noului an scolar 2011 – 2012, astfel ca,  din acest an cei 36 de prescolari vor invata intr-o cladire noua si moderna. 
Pentru prima data micutii din Saligny isi vor desfasura activitatea zilnica, intr-o cladire ce a fost construita la standarde europene. Inaugurarea acesteia a avut loc pe data 12 septembrie, moment de asemenea prielnic pentru deschiderea noului an scolar. De asemenea, a avut loc si sfintirea acestei gradinite, oficiata de preotul comunei impreuna cu doi preoti, unul din Stefan Cel Mare iar celalalt din Mircea Voda. 
in prima zi a noului an scolar, piticii, alaturi de parinti, bunici si educatoare, au pasit in noua lor casa. Conform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Gabriel Tatulescu, lucrarile au stagnat ani buni, fiind necesara alocarea de fonduri din bugetul local pentru finalizarea constructiei incepute cu bani proveniti de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Pe toata aceasta perioada, copiii din Saligny, au fost repartizati pe grupe, in spatii neadecvate desfasurarii activitatilor, dupa cum urmeaza: in grupa mare erau 17 copii iar locatia in care ei isi desfasurau activitatea era Caminul Cultural, intr-o incapere improprie; in grupa mijlocie, erau 18 copii, care activau in spatiul vechi (gradinita veche), o incapere din sediul vechi al scolii. Valoarea tuturor lucrarilor necesare pentru a crea un spatiu sigur si care sa confere buna dispozitie si pofta de a invata, se ridica la suma de 1.102.500 Ron cu T.V.A. Sursa de finantare a fost de 20% de la bugetul de stat prin Inspectoratul Scolar Judetean Constanta  si 80%  din bugetul local al primariei Saligny .   
 Institutia a fost dotata cu tot mobilierul necesar bunei desfasurari a activitatilor de zi cu zi a prichindeilor. Cei prezenti la acest important eveniment, au fost impresionati de cum arata acum la final gradinita, chiar daca primaria Saligny ar fi dorit ca aceasta sa fie finalizata cu mult mai mult timp in urma. Aceasta are doua sali de clasa, in care isi desfasoara activitatea educationala grupa mare cea a Voiniceilor (19 copii) si grupa mica (17 copii), cea a Albinutelor. Totodata, cladirea dispune si de trei grupuri sanitare, vestiare frumos colorate, un cabinet medical, o camera izolare, o cancelarie, o arhiva iar la subsol exista un adapost subteran (buncar). Curtea ce imprejmuieste unitatea de invatamant, urmeaza a fi dotata si amenajata specific unor locuri de joaca, cu groapa de gunoi, balansoare, topogane, etc. 
De asemenea, pentru a putea finaliza toate lucrarile, Gabriel Tatulescu a propus la sedinta Consiliului Local din luna aprilie a acestui an, un proiect de hotarare prin care sa se sustina de la bugetul local, finalizarea gradinitei din localitate, consilierii locali sustinand acest proiect. 
Cladirea a fost creata pentru o capacitate de 50 de copilasi, edilul dorindu-si sa nu mai existe nici un fel de probleme, astfel cei mici bucurandu-se de un spatiu cald, vesel si plin de armonie.Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Cum vor autoritatile sa incalce Legea Pensiilor

  Social
 • Fotbal Liga a IV a

  Social
 • Programul de reinfiintare a perdelelor forestiere prezentat edililor si agricultorilor din judet

  Social
 • Inceput de an prescolar pentru micutii din Saligny intr-o noua gradinita

  Social
 • Proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771