Radu Mazare vrea sa vanda Cazinoul din Constanta

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat, luni, ca doreste sa vanda Cazinoul din Constanta dupa ce a incetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv in urma cu patru ani.

Consilierii locali au votat in sedinta de luni un proiect de hotarare privind constatarea incetarii contractului de concesiune incheiat de administratia locala cu SC Queen Investments SRL.
Radu Mazare a declarat, la finalul sedintei Consiliului Local, ca este dispus sa vanda Cazinoul din Constanta, dar ca deocamdata nu este nimeni interesat de acest obiectiv.
"Sunt dispus sa vindem acest Cazinou. Din pacate, varianta cu investitorii israelieni nu a functionat. Au cheltuit cam doua milioane de euro pana acum cu proiecte, cu plata concesiunii, au cumparat si un teren ca sa faca si un hotel unde sa cazeze eventualii jucatori. Din cauza situatiei economice mondiale care i-a mai zdruncinat putin, din cauza felului si mersului economiei romanesti si a turismului romanesc au zis ca decat sa investeasca inca cinci milioane in Cazino si sa piarda sapte mai bine inchid si pleaca acasa cu astia doua milioane de euro pierduti si au renuntat la contract", a explicat Radu Mazare.
El a spus ca municipalitatea nu poate sa tina acest obiectiv si ca pana in momentul in care Cazinoul va fi vandut, va fi intretinut ca sa nu se degradeze.
"Sa dea Dumnezeu sa vina cineva sa vrea sa il cumpere , sa investeasca in el si sa-l faca functional. Municipalitatea nu poate sa tina cazinouri. il vindem. Nu stiu cu cat, o sa spuna evaluatorii, dar nu gasesc pe nimeni. Daca gasiti pe cineva puteti spune public ca Mazare si consilierii vor sa vanda Cazinoul din Constanta. Sa dea Dumnezeu sa-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupa de cazinouri. Pana atunci il mentinem cu banuti putini cat sa nu cada, sa nu se degradeze. Nu pot sa ma apuc sa fac cazinouri, nici salon de nunti. Pana acum, din cati oameni cu bani cunosc, niciunul nu a fost interesat in a prelua acest simbol al Constantei", a mai spus primarul Radu Mazare.
Contractul dintre Primaria Constanta si Queen Investments SRL, incheiat in anul 2007, prevedea concesionarea Cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea urmand sa primeasca anual 140.000 de euro.
Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903 - 1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, arhitect roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a Cazinoului Constanta a avut loc in 1911.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Radu Mazare vrea sa vanda Cazinoul din Constanta

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Port turistic european, cu bani comunitari

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a constatat ca groapa de deseuri de la Navodari nu mai are acord de mediu!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771