Port turistic european, cu bani comunitari

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie locala

Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat ca va supune aprobarii Consiliului Local un proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe 2011, care cuprinde includerea in bugetul Consiliului a sumei de opt milioane de lei, care au fost alocati de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru modernizarea Portului Turistic Mangalia, prin refacerea falezei si a cheului din Port. Tusac a spus ca cele opt milioane de lei sunt suficiente pentru a finaliza aceasta lucrare. 
Primarul a adaugat ca, pana in prezent, au fost cheltuite aproximativ 5 milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea Portului Turistic prin amenajarea de pontoane. „intreaga faleza si tot cheul Portului Turistic vor fi complet modernizate. Mai mult, zona va fi dotata cu mobilier urban, dar si cu spatii de recreere pentru adulti si copii. Este o investitie imensa, facuta cu bani europeni. in plus, prin modernizarea acestui port turistic, putem atrage fonduri importante la bugetul local, deoarece tot mai multi oameni cu bani din lume vor dori sa-si ancoreze yachturile in portul de la Mangalia”, a spus primarul Mangaliei, Claudiu Tusac. Primarul a adaugat ca, intr-o prima etapa, refacerea Portului Turistic a insemnat reabilitarea infrastructurii zonei pentru a putea permite dezvoltarea segmentului nautic pe masura potentialului turistic al zonei. 
Conceptia amenajarii Portului Turistic a tinut cont de toate particularitatile zonei, de tipurile de ambarcatiuni, de necesitatile privind modul de exploatare, functiunile de agrement, suprafata totala a portului, de conditiile naturale in amplasament, de elementele privind protectia mediului in activitatea de exploatare a portului. in 2006, Uniunea Europeana a aprobat acordarea a peste patru milioane de euro pentru finantarea acestui proiect. Co-finantarea locala, asigurata de Consiliul Local Mangalia, a fost stabilita la valoarea de 651.418,52 euro. in acest context, municipiul Mangalia a fost primul oras care beneficiaza de fonduri din partea Uniunii Europene pentru construirea unui port turistic destinat ambarcatiunilor de agrement, la standarde tehnice si de calitate europene. 
Ca urmare a implementarii proiectului, Portul Turistic dispune de 146 locuri de acostare: 22 locuri pentru nave cu lungimea de 8 metri; 22 locuri pentru nave cu lungimea de 9 m; 30 locuri pentru nave cu lungimea de 11 m; 42 locuri pentru nave cu lungimea de 13 m; 20 locuri pentru nave cu lungimea de 15 m; 10 locuri pentru nave cu lungimea de 18 m; 7.000 m.p. alei carosabile si spatii parcare; 1.800 metri amenajati pentru gradene. Primarul a mai spus ca proiectul a fost evaluat recent. „Concluzia este dintre cele mai bune: lucrarea pe care am examinat-o pe teren corespunde cerintelor prevazute in proiect si se afla in graficul propus”, a declarat primarul Claudiu Tusac.

Articole din editia din data de Mai 2011

 • Radu Mazare vrea sa vanda Cazinoul din Constanta

  Administratie locala
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Port turistic european, cu bani comunitari

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a constatat ca groapa de deseuri de la Navodari nu mai are acord de mediu!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771