Proiecte finalizate in comuna Ostrov

Noiembrie 2010, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, este multumit de lucrarile pe care le-a realizat in acest an de criza financiara, aceste investitii aducand bucurie pe chipurile locuitorilor comunei.  
Unul din proiectele importante ce a prins viata in comuna Ostrov, este  programul „Casa Verde“, care prevede montarea de panouri solare pe cantina si internatul grupului scolar din localitate, instalatii solare ce vor incalzi apa necesara celor doua institutii de invatamant din comuna. Valoarea proiectului este de 134.000 lei, finantare de la Administratia Fondurilor de Mediu. Edilul ne-a declarat ca, lucrarea a fost executata intr-un timp foarte scurt si ca, astfel, se vor reduce facturile de energie electrica si apa calda considerabil. Dupa implementarea acestui proiect se doreste extinderea si la alte institutii din localitate. Receptia finala a proiectului „Casa Verde“, a avut loc in cursul saptamanii trecute. 
Un alt proiect important pentru comuna, este cel demarat inca din anul 2007, legat de reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in Ostrov. in ciuda tuturor dificultatilor financiare, acest program de reabilitare a fost dus la bun sfarsit, receptia urmand sa aiba loc in aceasta luna. Proiectul a fost demarat cu fonduri obtinute in baza OUG 7/2006, Guvernul reusind sa aloce suma de 4 miliarde, din cele 20 miliarde cat a costat proiectul, restul de bani necesari fiind alocati din fonduri proprii. Proiectul a constat in schimbarea conductelor de apa potabila cu unele noi si in acelasi timp, s-au modernizat si dotat puturile de apa existente. 
“Racordarea se face pe cont propriu, marea majoritate a locuitorilor, facandu-si racordarea la apa, inca din timpul executiei lucrarilor. Investitia a fost una imperios necesara pentru buna alimentare cu apa a intregii localitati”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul administratiei locale din Ostrov. O alta realizare pentru administratia locala, este cea de asigurare a unei surse de apa potabila in satul Galita. Astfel ca, s-a lucrat la construirea unui put nou, care sa asigure sursa de apa pentru satul Galita, apa din fantanile oamenilor fiind de proasta calitate. in Galita nu exista sursa proprie de apa, aceasta apartinand unui agent economic de pe raza comunei. in satul Galita exista circa 500 de familii, ce se pot bucura de o sursa de apa potabila, fara probleme. Costurile lucrarii au fost facute din fondurile proprii ale primariei. 
Pe langa toate aceste realizari, edilul Niculae Dragomir, ne-a impartasit si cateva nemultumiri legate de cateva proiecte, la fel de importante, pentru care insa, nu a primit sprijinul necesar. Una din nemultumiri este aceea ca, nu s-a reusit obtinerea finantarii pentru o sala de sport, chiar daca documentatia este depusa de 2 ani, la Compania Nationala de Investitii. Se spera ca in anul 2011, sa se poata interveni la forurile competente, pentru a se putea realiza sala de sport, cu toate dotarile necesare, de ea avand nevoie toti copiii si elevii din scoli si gradinite dar mai cu seama, echipa de fotbal din comuna. 
O alta nemultumire a edilului este aceea ca nu s-a reusit obtinerea de fronduri , desi exista proiectul pentru reabilitarea si modernizarea scolii generale din Ostrov. Proiectul se afla pe masa Inspectoratului Scolar Constanta de mai bine de 1 an de zile. Astfel ca, se trage un semnal de alarma pentru reabilitarea acestei scoli, in care isi desfasoara activitatea un numar de 500 de elevi. “Facem anual, din fonduri proprii, interventii pentru mentinerea scolii intr-un stadiu cat mai bun”, ne-a declarat primarul comunei. 

Articole din editia din data de Noiembrie 2010

 • Proiecte finalizate in comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Marti incepe Kurban Bayram, cea mai mare sarbatoare a musulmanilor

  Administratie locala
 • Fotbal Judetean

  Administratie locala
 • Fotbal Liga a IV a

  Administratie locala
 • Realizari si proiecte in desfasurare in comuna Lipnita

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771