Licitatie contestata pentru digul Portului Constanta

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Actualitate

Curtea de Apel Constanta a acceptat contestatia depusa de doi participanti privind rezultatul licitatiei pentru extinderea si finalizarea digului de larg al Portului Constanta, contract castigat de firma germana Mobius Bau, din grupul Strabag, pentru 80,5 milioane euro.
Mobius Bau, care a anuntat pe 31 martie ca a castigat licitatia, a facut apel la decizia Curtii.
Rezultatul licitatiei a fost contestat in prima instanta la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, care a respins cauza, participantii Grup Servicii Petroliere Constanta si Jan de Nul NV (Olanda), constituiti in consortiu, si Van Oord Dredring and Marine Contractors, tot din Olanda, facand in continuare apel la Curtea de Apel Constanta.
Mobius Bau noteaza, intr-un comunicat, ca a avut cea mai buna oferta, de 80,5 milioane euro si 18 luni de executie, in timp ce participantii care au contestat rezultatul licitatiei au avut oferte de 100 milioane euro si 24 de luni de lucrari.
Totodata, compania germana sustine ca, potrivit legislatiei romane si europene, numai Curtea de Apel Bucuresti se poate pronunta in acest caz.
Contractul vizeaza prelungirea digului existent cu 1.050 de metri, pana la lungimea de 5.900 de metri, si este finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transporturi si de la bugetul de stat.
59 companii autohtone si straine au cumparat caietul de sarcini pentru a participa la licitatie, iar 11 au depus oferte.
Ofertele primite de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta au avut valori cuprinse intre 61,79 milioane de euro si 116,4 milioane euro, fara TVA.
Firma Mobius Bau are sediul in Hamburg si face parte din grupul austriac Strabag, cu activitati in sectorul de constructii.
(Sursa: Mediafax)

Articole din editia din data de Iulie 2010

 • Avionul prabusit la Tuzla nu a mai luat ţnaltime

  Actualitate
 • 127.000 de romÔni ţsi sarbatoresc azi ziua onomastica, de Sf. Ilie

  Actualitate
 • Opera din Constanta, desfiintata

  Actualitate
 • Concedieri la Independenta si 23 August

  Actualitate
 • Velierul äSea Cloudö a oprit la Constanta

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • ├Äncep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagr─â? S-a ajuns deja la proteste ├«n strad─â

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situa╚Ťie de Urgen╚Ť─â! Se elibereaz─â exclusiv ONLINE ╚Öi GRATUIT!

  Actualitate
 • M─âsuri extreme, ├«n Rom├ónia. Ministrul de Interne, apel c─âtre rom├ónii din Diaspora / Se ├«nchid barurile ╚Öi restaurantele, cafenelele, s─âlile de sport, saloanele de ├«nfrumuse╚Ťare

  Actualitate
 • 14 unit─â╚Ťi administrativ teritoriale din jude╚Ťul Constan╚Ťa vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Guvernul Orban ╚Öi-a asumat r─âspunderea pentru alegerea primarilor ├«n dou─â tururi

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771