Aproximativ 53.000 de turisti s-au aflat pe litoral la sfÔrsitul saptamÔnii trecute

6 Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Actualitate

Cel mai mare numar de turisti de pe litoral in acest sezon estival a fost inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute, cand 53.000 de persoane s-au aflat in unitatile de cazare din statiuni, sustin reprezentantii ANAT. 
Presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Mamaia, ca statiunea cea mai cautata ramane in continuare Mamaia.
"Am atins recordul acestei veri, in zilele de sambata si duminica inregistrandu-se 53.000 de turisti. in continuare, Mamaia este pe primul loc desi trebuie sa spunem ca tarifele sunt mai mici in sudul litoralului. Daca facem o medie avem un grad de ocupare de 40 % din capacitatea de cazare a litoralului romanesc", a afirmat Corina Martin. 
La randul sau, Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, prezent la conferinta de presa, a spus ca, din informatiile pe care le detine, numarul turistilor care vor veni pe litoral va creste, urmand sa se inregistreze aproximativ 70.000 de turisti. "Avem un schimb de serie pe litoral la inceputul saptamanii acasteia, iar gradul de ocupare va ajunge la 70-80 % pe intreg litoralul. Estimez ca vor fi pe litoral 65-70.000 de turisti", a spus Bucovala. 
El a mentionat ca numarul turistilor este mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut cu aproximativ 15 %.
"Suntem in scadere cu 10-15 % ca numar de turisti fata de anul trecut. Scaderea nu este provocata numai de cazare, avem o mare scadere pe zona de alimentatie publica. Oamenii au preferat in aceasta perioada sa-si cumpere numai cazare cu mic dejun si mai putin serviciul complet, cazare plus masa", a mentionat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Articole din editia din data de 6 Iulie 2010

 • 11 morti ţntr-un accident aviatic la Aerodromul din Tuzla

  Actualitate
 • Indiferenta Guvernului ar putea baga ţn insolventa primariile

  Actualitate
 • ôCa ultima solutie, voi actiona ţn instanta respingerea proiectului depus spre finantare ţn baza Masurii 322ö

  Actualitate
 • Sinistratii primesc primele ajutoare de la Constanta

  Actualitate
 • Aproximativ 53.000 de turisti s-au aflat pe litoral la sfÔrsitul saptamÔnii trecute

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetar─â / Un miliard de lei t─âiat de la Educa┼úie / D─âncil─â: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate ini┼úial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc ├«n UE la produc┼úia de miere ┼či pe doi la num─ârul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopic─â videoghidat─â de ultim─â genera╚Ťie la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajeaz─â tineri pentru cre╚Öterea for╚Ťei de munc─â ├«n agricultur─â, acvacultur─â ╚Öi industria alimentar─â

  Actualitate
 • Daun─â total─â ├«n livezile din jude╚Ťul Constan╚Ťa

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771