Campanie de igienizare la Topalu

Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Topalu desfasoara in aceasta perioada o campanie de igienizare a localitatii si de inchidere a gropii de gunoi.
Constientizarea populatiei reprezinta prioritatea administratiei locale din Topalu in cadrul acestui proiect. in acest sens, au avut loc discutii, sedinte, cu scopul informarii asupra acestui subiect cu oamenii din comuna. &Printr-o hotarare a Consiliului Local am decis instiintarea cetatenilor cu privire la masurile luate de noi cu privire la colectarea deseurilor si mentinerea curateniei in comuna. Totodata, copii de la scoala din Topalu au fost informati despre actiunea de curatire ce are loc in acesta perioada”, a precizat primarul din Topalu, Gheorghe Murat.
Scopul acestor actiuni este strangerea deseurilor intr-un mod organizat. Astfel, gunoiul de grajd va fi transportat pe camp, iar deseurile menjere vor fi colectate pentru ca ulterior sa fie transportate intr-un loc ce va stabilit de catre conducerea administrativa a comunei. Angajatii primariei Topalu lucreaza intens pentru montarea si instalarea sistemului de alimentare cu apa (13km) din Capidava. &Aceasta lucrare este posibila prin contributia persoanelor beneficiare ale legii 416 si a locuitorilor comunei Topalu”, a adaugat Murat.
Un proiect compex initiat de autoritatea locala este realizarea unor bazine de depozitare a apei in comuna. &Valoarea proiectului este de 16 miliarde de lei vechi insa avand in vedere faptul ca vom realiza lucrarea in regie proprie sper sa economisim si sa o finalizam anul acesta cu numai 6 miliarde.” a precizat Gheorghe Murat.
Un alt proiect demarat Primaria Topalu si Consiliul Local este cel de realizarea a unui centru de informare. &Proiectul va fi realizat in colaborare cu bulgarii. Intentionam sa amplasam centrul de informare in fosta scoala veche din comuna”, a spus edilul.
infiintarea unui muzeu de arheologie si reabilitarea cetatii din secolul II situata in Capidava sunt proiecte importante initiate de administratia locala. De asemenea, realizarea a doua porturi turistice, in Capidava si Topalu sunt doua proiecte menite sa atraga turistii in aceasta zona. Cele doua parcuri din comuna, respectiv cel din fata Casei de Cultura si cel din fata troitei au fost reinsemantate. Potrivit conducerii administratiei din Topalu, un nou parc va fi amenajat la iesirea din localitate.


Articole din editia din data de Mai 2009

 • IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

  Administratie locala
 • Campanie de igienizare la Topalu

  Administratie locala
 • Primarul din Harsova vrea sa valorifice apele termale din localitate

  Administratie locala
 • Primarul Mihai Soare sprijina comunitatea muslumana

  Administratie locala
 • Primaria Istria a concesionat serviciul de apa si canalizare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771