Primarul din Harsova vrea sa valorifice apele termale din localitate

Mai 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala
De 1 Mai, orasul Harsova a fost in sarbatoare. Primarul Tudor Nadrag a sponsorizat o serbare campeneasca la care au participat 1000 de invitati, in principal angajati ai primariei si locuitori ai Harsovei. Evenimentul s-a desfasurat in zona Gura Vaii iar participantii au avut parte de un meniu pe cinste. Specialitatile de peste, 2000 de mici si bauturile au fost servite de toti cei prezenti la serbare.
Administratia locala lucreaza la numeroase proiecte in beneficiul locuitorilor. Un obiectiv al administratiei este finalizarea lucrarilor la noul cimintir, executat in regie proprie. Acesta se va situa in apropierea cimintirului vechi, iar dupa construirea casei mortuare si a capelei, valoarea totala a proiectului va ajunge la 17 miliarde lei vechi.
Un alt proiect realizat in regie proprie este construirea a 12 magazine in piata agro-alimentara din localitate. &Vom crea un mic bazar si speram ca in acest fel sa putem separa produsele alimentare de cele nealimentare”, a declarat primarul. O problema cu care se confrunta administratia locala din Harsova este prezenta numeroaslor gropi din asfalt. Orasul este plin de gropi in asfalt, iar cine e om isi da seama ca nu sunt de pe vremea mea, a declarat Nadrag. Acesta a abordat chestiunea dintre trei unghiuri. Cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta si al RAJDP s-au executat deja reparatii si plombe asfaltice pe o suprafata de circa 7000 de metrii patrati. &Am constituit o echipa specializata a Serviciului Public de Confort Urban si s-au platit 100 de tone de asfalt achizitionate de la statia din Chirana”, a precizat Tudorel Nadrag.
De asemenea, autoritatea locala a depus un proiect de 7 milioane de euro la Agentia de Dezvoltarea Regionala Braila si la Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru reabilitarea cu covor asfaltic a strazilor din Harsova.
Un alt proiect demarat in luna noiembrie a anului trecut este cel de extindere a retelei de canalizare (12km) si apa (6km). Valoarea proiectului este de 3 milioane de euro. Aproximativ 30% din lucrare a fost executata iar numarul total de strazi ce vor fi asfaltate este de 49. &Pana la sfarsitul anului se va incheia aceasta lucrare si vom asigura conditii de civilizatie si confort”, a precizat primarul din Harsova.
Orasul face parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Dobrogea, coordonata de Consiliul Judetean. Potrivit declaratiilor primarului este prevazut a se construi in orasul Harsova o statie de transfer deseuri. Harsova face parte si din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa Canal. Prin aceasta asociere se va realiza un proiect de 10 milioane de euro de construire a unei statii de epurare, a doua statii de pompare, a 3km de conducte de refulare, si de reabilitare a surselor de apa. Un reprezentant al Ministerului Turismului va sosi la Harsova in aceasta saptamana si va avea discutii cu conducerea primariei pentru gasirea unei solutii privind un program de valorificare a apelor termale din localitate.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2009

 • IPS Teodosie, ingenunchiat in fata procurorilor

  Administratie locala
 • Campanie de igienizare la Topalu

  Administratie locala
 • Primarul din Harsova vrea sa valorifice apele termale din localitate

  Administratie locala
 • Primarul Mihai Soare sprijina comunitatea muslumana

  Administratie locala
 • Primaria Istria a concesionat serviciul de apa si canalizare

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771